Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начин" - страница 49
Светът има много по-малко смисъл, отколкото си мислиш. Съгласуваността идва най-вече от начина, по който работи умът ви.
Даниел Канеман
Идеята, която наистина харесвам, е 21 декември 2012 г. Опитайте се да получите глобален момент на колективно размишление като начин да предизвикате възход в човешкото съзнание.
Даниел Пинчбек
Не мисля, че всъщност вече има богослови, които практикуват ангелология или изучават ангели, но определено е в много религиозна литература. Все още е там и хората все още се интересуват. Дори и по по-светския начин, книгите за ангелите са навсякъде.
Даниел Трусони
Един от начините да засилим силата на волята си и да се съсредоточим е да управляваме разсейването си, вместо да им позволяваме да управляват нас.
Даниъл Голман
На учителите трябва да им е удобно да говорят за чувства. Това е част от преподаването на емоционална грамотност - набор от умения, които всички можем да развием, включително способността да четем, разбираме и реагираме по подходящ начин на собствените емоции и емоциите на другите.
Даниъл Голман
Някои деца естествено имат по-голям когнитивен контрол от други и при всички деца това основно умение е компрометирано от обичайните заподозрени: смартфони, телевизия и др. Но има много начини, по които възрастните могат да помогнат на децата да се научат на по-добър когнитивен контрол.
Даниъл Голман
Просто няма учтив начин да кажем на хората, че са посветили живота си на илюзия.
Даниъл Денет
Сега, когато мобилните телефони и интернет са променили епистемичния селективен пейзаж по революционен начин, всяка религиозна организация трябва да се бори, за да развие защитата или да изчезне.
Даниъл Денет
Не мисля, че винаги съм прав, но бих искал да дам възможност на хората да стигат до обосновани заключения, като използват систематичен начин на гледане на нещата.
Даниел Левитин
Ако пускането, да оставиш хората и нещата да се оправят по начина, по който те се нуждаеха, без твоята помощ беше най-важното, тогава беше и най-трудното.
Деб Калети
Нещата, които се разпаднаха, можеха да се съберат отново, но никога по същият начин.
Деб Калети
Може би светът на човек може да се разраства по всички правилни начини, не твърде широк, за да стане плитък, достатъчно голям, за да запази дълбочината си.
Деб Калети
Затова се примирявах с лошо поведение в името на това да обичам начина, по който мислех, че трябва да обичаш.
Деб Калети
Не знам защо настояваме за болка, когато болката е толкова често лесна за отстраняване. Смешно е начините, по които се опитваме да се накажем, когато чувстваме, че сме извършили някакво престъпление.
Деб Калети
Бихте могли да вкарате объркването, разстройството и притесненията си във всяка книга, която четете. Можете да ги подредите там и да излезете с малко по-изправена глава. Не знам защо историите са работили по този начин, но са го направили.
Деб Калети
Не забравяйте да се наслаждавате на езика, експериментирайте с начини за говорене, бъдете бурни, дори когато не ви се иска, защото езикът може да направи вашия свят по-добро място за живеене.
Дебора Леви
Веднъж на снимки ми предложиха да се съблека. Но на екрана задника ми изглеждаше по такъв начин, че аз ги накарах да го изрежат от сцената. От тогава съм уверен в това, че голотата е добра само тогава, когато не получаваш за нея пари.
Дейвид Духовни
Самоубийството е най-тъпият възможен начин за отмъщение. Защо така? Защото хората, на които искате да отвърнете, са същите хора, които дори няма да ви запомнят седмица след като ви няма, докато хората, които искате да спестите най-много - хората, които ви обичат, са тези, ще трябва да живеят с болката от самоубийството ви до края на живота си.
Дейвид Либерман
Като цяло публичната база знания и по този начин поведението при вземане на решения са много по-повлияни от рекламата, отколкото от съвременната наука.
Дейвид Пърлмътър
Рядко диабет тип 2 се развива без никакъв лесно разпознаваем предразполагащ фактор. Но в по-голямата част от случаите това се дължи на начина на живот, включително и, най-важното, най-важното, диетичен избор.
Дейвид Пърлмътър
След като разберем, че това, което се случва извън нашия контрол, може да е точно това, от което се нуждаем, виждаме, че приемането на реалността може да бъде нашият начин да участваме в собствената ни еволюция.
Дейвид Ричо
Има само един път, макар че има много начини да го преживеете.
Дейвид Уилкок
Предишна
1
...
48
49
(Текуща)
50
...
100
Следваща