Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начин" - страница 4
Начинът да запазим мира на църквата е да запазим нейната чистота.
Матю Хенри
Неврозата е начин да се избегне несъществуванието избягвайки съществуването.
Паул Тилих
Свободният начин на живот предлага цели, но не предписва средства.
Робърт Кенеди
Парадоксален, но дълбоко верен и важен принцип на живота е, че най-вероятният начин за постигане на целта е да се цели не самата цел, а някаква по-амбициозна цел извън нея.
Арнолд Джозеф Тойнби
Човек, който е наказан, не е по-малко склонен да се държи по даден начин; в най-добрия случай той се научава как да избегне наказанието.
Бъръс Фредерик Скинър
Единственият начин да познаеш човек е да го обичаш безнадеждно.
Валтер Бенямин
Най-добрият начин да премахнете негативността е да се смеете и да бъдете радостни.
Дейвид Айк
Изграждането на изкуството е синтез на живот в материализирана форма. Трябва да се опитаме да внесем под една и съща шапка не разцепен начин на мислене, а всички в хармония заедно.
Алвар Аалто
Понякога толкова трудно се бориш да нахраниш семейството си по един начин, и забравяш да ги храниш по друг начин, с духовна храна. Всеки има нужда от това.
Джеймс Браун
Изкуството да виждаш. Важно е архитектът да знае как да вижда: искам да кажа, да вижда по такъв начин, че визията да не е надмогната чрез рационален анализ.
Луис Бараган
Никой мъж не може да се нарече либерален, или радикален, или дори консервативен застъпник на честната игра, ако работата му зависи по някакъв начин от незаплащането или ниското заплащане на женския труд в дома или на работа.
Глория Стейнем
Самоубийството е начинът един човек да каже на Бог: "Не можеш да ме уволниш, защото аз напускам!"
Бил Мар
Това не трябва да свърши по този начин. Кажете им, че съм казал нещо!
Панчо Виля
Най-добрият начин да запазите любовта на един мъж, е да не се жените за него.
Катрин Деньов
Единственият начин хората да спечелят войната е да я предотвратят.
Джордж Маршал
Първо спечели победата, а после се възползвай по най-добрия начин от нея.
Хорацио Нелсън
Лъвът е цар на животните, но едва ли става за домашен любимец. По същия начин и любовта – тя е твърде силно чувство, за да легне като основа на щастливия брак.
Робърт Луис Стивънсън
Има благословени моменти, когато по един или по друг начин забравям, че съм президент на Съединените щати.
Удроу Уилсън
Отговорът на въпросите, които философията оставя без отговор, е, че те трябва да бъдат поставени по друг начин.
Георг Хегел
Това е да се учиш. Изведнъж разбираш нещо, което си знаел цял живот, но по друг начин.
Дорис Лесинг
Целият този интерес към болести и смърт е само още един начин за изразяване на интерес към живота.
Томас Ман
Добрият брак е този, който позволява промяна и развитие на индивидуалностите, както и на начина, по който те изразяват своята любов.
Пърл Бък
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
100
Следваща