Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начин" - страница 34
Докато самите жени не отхвърлят стигмата и не отказват да изпитват срам за начина, по който другите се отнасят с тях, те нямат надежда да постигнат пълен човешки ръст.
Джърмейн Гриър
Има два начина да съсипете живота си: обградете се с умни хора и се обградете с глупаци.
Дон Аминадо
Най-добрия начин да разберете нещо до край е да опитате да научите на това компютъра.
Доналд Кнут
Имам цитат за всеки случай - това е добър начин да се мисли оригинално.
Дороти Сейърс
Латералното мислене е тясно свързано с прозрение, креативност и хумор. И четирите процеса имат една и съща основа. Но докато прозрението, креативността и хуморът могат само да се молят, латералното мислене е по-умишлен процес. Това е толкова категоричен начин за използване на ума като логическо мислене - но много различен начин.
Едуард де Боно
Това, което шегата показва, е промяна във възприятието. Това е важно за промяна на начина, по който мислим.
Едуард де Боно
Някои хора се носят като корк по река, чувствайки, че не могат да направят нищо, освен дрейф, момент за момент. Това е нагласа на ума. Всеки може да бъде конструктивен дори по малки начини.
Едуард де Боно
Човек има само един начин да бъде безсмъртен на земята: той е длъжен да забрави, че е смъртен.
Жан Жироду
За да изразя същата идея по друг начин, мисля, че човешкото познание по същество е активно.
Жан Пиаже
Сексуалността е един от начините, по които ставаме просветлени, всъщност, защото ни води към себепознание.
Алис Уокър
Няма начин да намерим средата, дори и с най-добрите намерения на света. Нашата най-разумна политика е да спрем.
Ицхак Рабин
По този начин физическото насилие е средство, а целта ще бъде да наложи нашата воля на врага. За да постигнем вярно тази цел, трябва да разоръжим врага, да го лишим от способността да се съпротивлява.
Карл фон Клаузевиц
В нашата страна, когато нещо не е наред, най-добрият начин да го коригирате е най-бързият начин.
Кен Киси
Пиша книгите, за които съм принуден и определено научавам неща за света, когато ги пиша, и се надявам, че други хора ще получат нещо от тях, ще се радват на тях, ще видят света по различен начин, когато бъдат готови.
Колсън Уайтхед
Като не се налага да отговарям на очакванията на хората, бях по някакъв начин свободен.
Крис Кристофърсън
Интернет отваря толкова много врати. Това е феноменален инструмент за образование, но и начин хората да бъдат страшни и опасни. Живеем в свят, в който можем да бъдем хакнати и изложени.
Крисчън Слейтър
Хората не правят с желание революция, както и война. Разликата обаче е, че принудата играе решаваща роля във войната; при революция няма принуда, освен принудата на обстоятелствата. Революция се случва, когато няма друг начин.
Лев Троцки
В различни епохи и в различни социални среди човек обича, мрази и се надява по различни начини. Както дървото чрез корените си храни своите цветя и плодове със сока на почвата, така човек намира подхранване за своите чувства и мисли, дори най-високите, в икономическата основа на обществото.
Лев Троцки
Най-добрият начин да намерите нещо изгубено, е да го купите отново.
Ан Ландърс
Успехът, вместо да даде свобода на избор, се превръща в начин на живот. Няма нито една страна, в която да съм бил, където хората, когато влезете в стаята и седнете с тях да не ви питат: "А сега какво правите?"
Артър Милър
Всички хора са различни. Ето защо всеки един трябва да се третира по същия начин.
Ашли Брилиант
Понякога единственият начин да спечелиш е като останеш извън играта.
Ашли Брилиант
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
100
Следваща