Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начин" - страница 30
Но душата няма култура. Душата няма национална принадлежност. Душата няма цвят, акцент и начин на живот. Душата е вечна. Тя е една. И когато сърцето изживява своите мигове на истина и на скръб, душата не може да бъде усмирена.
Грегъри Дейвид Робъртс
Този, който държи една котка за опашката, ще научи нещо, което няма как да бъде научено по друг начин.
Марк Твен
Най-безспорният начин да се покаже какво означава за нас властта на закона във всекидневния живот е да си спомним какво се случваше, когато нямаше власт на закона.
Дуайт Айзенхауер
Трябва да обичате децата си самопожертвувателно. Трудно е, но това е единственият начин.
Барбара Буш
Ако не сте станали забележими, не сте направили нищо. Просто трябва да бъдете забележими, но истинското изкуството е да станете забележими по естествен начин, без викове и трикове.
Лео Бърнет
Начинът да убиеш един човек или един народ е да го лишиш от мечтите му, начинът, по който белите са се погрижили за индианците: убивайки техните мечти, техните магии, техните шамани.
Уилям Бъроуз
Капитане, моята религиозна вяра ме учи да се чувствам толкова безопасно в битката, колкото и в леглото. Бог е определил времето за моята кончина. Аз нямам грижа за това, освен да бъда винаги подготвен, когато тя ме застигне. Капитане, това е начинът, по който трябва да живеят всички хора и тогава всички ще бъдат еднакво смели.
Стоунуол Джаксън
Трябва да действаме в тази кампания изключително активно. Само по този начин по-слабата страна може да се справи с по-силната; тя трябва да развива активна дейност там, където й липсва сила. Една отбранителна кампания може да бъде успешна само ако се провежда агресивно в подходящото време. Наполеон никога не е чакал неговият противник да се приготви, а го е удрял с първия възможен удар.
Стоунуол Джаксън
Нима на вас не е известно, че настоящото блаженство се състои в това, че всички хора се нуждаят едни от други и че вие очаквате помощ от себеподобните си по същия начин както и те я очакват от вас?
Дени Дидро
Ласкателят спечелва нашето разположение, дори и въобще да не вярваме в неговите ласкателства. Но най-истински сме благодарни на онези, които полагат усилия да ни измамят по удобен за нас начин.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Докато противникът не е съкрушен, аз трябва да се опасявам, че той ще съкруши мен - следователно аз нямам власт над своите действия, защото противникът ми диктува законите по същия начин както и аз му ги диктувам на него.
Карл фон Клаузевиц
Кой е твоят път, братче? На момчето-светец, на безумеца, на дъгата, на шарената рибка или кой? Тоя път води навсякъде, той е за всеки, може да бъде извървян по всякакъв начин. Изобщо къде сме застанали и как?
Джак Керуак
Най-сигурният и едва ли не единствен начин да бъдеш щастлив е да си представиш, че си такъв.
Василий Ключевски
Хубавото на Глазгоу е, че след ядрена атака той ще изглежда точно по същия начин, както и преди нея.
Били Конъли
Най-сигурният начин да запомните рождения ден на жена си, е да го забравите поне веднъж.
Джоузеф Косман
Помните ли максимата на Греъм Грийн, че детството е банковия баланс на писателя? Мисля, че всички писатели се чувстват отчуждени. Повечето то нас се връщат в отчужденото си детство по един или друг начин. Знам, че и аз го правя.
Джон льо Каре
Моят начин на мислене е друг. Аз мисля синергично. Не съм линейно мислеща. Не съм и много логична.
Имелда Маркос
Любовта е изключително сложен начин да осъзнаеш, че освен теб съществува още един реален човек. Любовта, наред с изкуството и морала, е откритие на реалността.
Айрис Мърдок
Ако можем да видим своите трудности, ще намерим начин за решаването им или надежда за изход.
Брайън Олдис
Истината, дори изразена по жесток начин, не бива да плаши никого.
Николай Пирогов
Ако наистина искате да станете ислямски радикал и сте готови да се съгласите да се обрежете, тогава ви каня в Москва. Ние имаме многоконфесионална държава, имаме специалисти и по този въпрос. И ще им препоръчам да направят тази операция по такъв начин, че нищо друго да не порасне във вас.
Владимир Путин
Бракът е може би най-скъпият начин за един средностатистически мъж да се справи с прането.
Бърт Рейнълдс
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
100
Следваща