Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начин" - страница 22
Хонконг е прекрасно, смесено градче, в което имате страхотна храна и приключения. На първо място, това е чудесно място да изживеете Китай по сравнително достъпен начин.
Антъни Бурдейн
Харесва ми факта, че Мелбърн винаги изглежда подкрепя готвачите им и ги промотира по начини, които намирам за наистина възхитителен.
Антъни Бурдейн
Начинът, по който правите омлет, разкрива вашия характер.
Антъни Бурдейн
Вече нямаме политическо движение. Въпреки че хиляди от нас може да се съберат на митинг или шествие, в такива случаи сме обвързани от един общ интерес. Всяко усилие да се превърнат такива интереси в колективни цели обикновено се подкопава от фрагментирания индивидуализъм на нашите грижи. Похвалните цели - борба с изменението на климата, противопоставяне на войната, защита на общественото здравеопазване или санкциониране на банкерите - са обединени от нищо повече от изразяване на емоция. В нашия политически, както и в нашия икономически живот, ние сме се превърнали в потребители: избирайки от широка гама от конкуриращи се цели, ни е трудно да си представим начини или причини да ги комбинираме в едно съгласувано цяло. Трябва да се справим по-добре от това.
Тони Джъд
Ако ви дадат облицована хартия, пишете по друг начин.
Уилям Карлос Уилямс
Мисля, че най-добрият начин за добър нощен сън е да работите усилено през целия ден. Ако работите усилено и, разбира се, тренирайте.
Уилям Х. Макрейвън
Германия трябваше да се превърне в една огромна пустош. Не трябваше да остане нищо, с което германският народ да преживее по някакъв начин поражението си.
Уилям Шайрър
Най-добрият начин да бъдеш е да правиш.
Уинтън Марсалис
Идеята, че се отказвате от самоличността си, когато се откажете от националните правомощия, е безполезна. Не, наистина е точно обратното: ако се направи по интелигентен начин, вие постигате суверенитета, за да решавате по-добре националните проблеми в сътрудничество с другите.
Улрих Бек
Светът е станал толкова сложен, че идеята за сила, в която всичко се събира и може да се контролира по централизиран начин, вече е погрешна.
Улрих Бек
Когато си тръгнах, установих, че има и други, които се чувстват по същия начин. Ще се срещнем, те щяха да дойдат да ме издирят, ще си поговорим за бъдещето. И открих, че депресията и песимизмът им бяха толкова остри, колкото и моите.
Уоле Шоинка
Приемливо е да докарате някого до сълзи, ако това му обяснява по емоционален начин защо даден продукт, услуга или кандидат е правилният човек, е правилното нещо.
Франк Лунц
Осемдесет процента от живота ни са емоции и само 20 процента са интелект. Много повече ме интересува как се чувствате, отколкото как мислите. Мога да променя начина, по който мислите, но начина, по който се чувствате, е нещо по-дълбоко и силно и това е нещо, което е във вас.
Франк Лунц
Най-добрата диета е тази, която може да се поддържа в дългосрочен план, съчетана с други здравословни начини на живот.
Франсис Колинс
Няма техника, има просто начин да го направите. Сега, дали ще мерим или ще готвим?
Франсис Мейс
Нямам хора около мен, които да ме следват - например бодигарди. Не знам как хората живеят по този начин. Може би младите филмови звезди трябва да живеят по този начин, не знам. Изглежда малко лудо за мен. Не смятам, че имаш нужда от всичкото това нещо.
Антъни Хопкинс
Наше задължение е да спасим тези хора и все още имаме време да ги спасим! Но е безполезно да се жертват хора по такъв безсмислен начин. Време е! Трябва незабавно да евакуираме тези войници!
Хайнц Гудериан
Не знам как да лъжа. Но и аз не знам каква е истината. Винаги се опитвам да говоря по начина, по който смятам, че ще създаде най-малко проблеми на Бога и хората.
Халдоур Лакснес
Най-голямата грешка от изминалите векове в преподаването е била да се отнасят към всички ученици като към варианти на един и същи индивид и по този начин да се чувстват оправдани да им преподават по един и същ начин.
Хауърд Гарднър
Вестник е начин да направим невежите хора още по-невежи, а безумните хора по-безумни.
Хенри Луис Менкен
Имайки предвид петте части на организацията - оперативно ядро, стратегически връх, средна линия, техноструктура и помощен персонал - сега можем да се запитаме как всички те функционират заедно. Всъщност не можем да опишем единствения начин, по който те функционират заедно, тъй като изследванията показват, че връзките са разнообразни и сложни. Частите на организацията са обединени от различни потоци - на авторитет, на работен материал, на информация и на процеси на вземане на решения.
Хенри Минцбърг
Професионалните администратори - особено тези на по-високи нива - изпълняват ключови роли на границата на организацията, между професионалистите вътре и заинтересованите страни - правителства, асоциации на клиенти и т.н. - отвън. От една страна, от администраторите се очаква да защитават автономията на професионалистите, да ги "буферират" от външен натиск. От друга страна, от администраторите се очаква да ухажват тези външни лица да подкрепят организацията, както морално, така и финансово. По този начин външните роли на мениджъра - поддържане на контакти за връзка, действайки като фигурант и говорител в качеството на връзки с обществеността, преговаряйки с външни агенции - се очертават като основни в професионалната администрация.
Хенри Минцбърг
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
100
Следваща