Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начин" - страница 18
Не можем да променим картите, които са ни раздадени, а само начина, по който ще ги изиграем.
Ранди Пауш
Ти сам прокарваш пътя си и искаш да го следваш и по-нататък. Мога само да моля небето колкото се може по-скоро по някакъв начин да постигнеш поставените си цели.
Хайнрих Маркс
Мисля, че хората нямат право да се обявяват за архитекти прибързано, без да са изкачили от детството си стъпалата на тези изследвания и по този начин, откърмени от знанията на много изкуства и науки, да са достигнали височините на свещената основа на архитектурата.
Витрувий
От тези ранни начала и от факта, че природата беше... оборудвала умовете им със силата на мисълта и разбирането, като по този начин постави всички други животни под своя власт, те постепенно напреднаха от строителството на сгради към другите изкуства и науки, и така премина от груб и варварски начин на живот към цивилизация и изтънченост.
Витрувий
Стъпалата отпред трябва да бъдат подредени така, че винаги да има нечетен брой; тъй като по този начин десният крак, с който човек качва първото стъпало, също ще бъде първият, който ще достигне нивото на самия храм.
Витрувий
Те правят фин лилав цвят, като третират боровинката по същия начин и я смесват с мляко.
Витрувий
Нещата изобщо не трябва да бъдат такива, каквито са. Но да оставим луд да изгори плевнята, няма начин да ги подобри.
Аврам Дейвидсън
Кафка наистина илюстрира начина, по който средата потиска индивида. Той показва как несъзнаваното контролира живота ни.
Мануел Пуиг
Човек извършва много различно действие, когато чете филм и когато чете роман. Вашето внимание се държи по различен начин.
Мануел Пуиг
Няма едно по-радикално усилие в своя потенциал за спасяване на света от трансформацията на начина, по който отглеждаме децата си.
Мариам Уилямсън
Успехът означава, че лягаме да спим през нощта, знаейки, че нашите таланти и способности са използвани по начин, който служи на другите.
Мариам Уилямсън
Начинът на чудотвореца е да разглежда цялото човешко поведение като едно две неща: или любов, или зов за любов.
Мариам Уилямсън
Сократ също беше прав, че ядосването на хората е начинът, по който първо, и може би най-добре, започваме да провокираме мисълта.
Марк Кингуел
За някои от нас колкото по-малко се говори за начина, по който правим нещата, толкова по-добре.
Марк Странд
Точно като спазването на здравословна диета е важно за поддържането на здравословен начин на живот, храненето с правилните храни е също толкова важно, за да извлечете максимума от вашата тренировка.
Маркус Самуелсон
Децата в семейството са като цветя в букет: винаги има едно което твърдо решен да се изправи в противоположна посока от начина, който желае аранжора.
Марсилин Кокс
Наистина мисля, че всяка дълбока криза е възможност да направите живота си необикновен по някакъв начин.
Марта Бек
Колкото и ужас да сме създавали винаги, ние сме вид, който продължава да се движи напред, да вижда нови гледки по нов начин и да се наслаждава на пътуването.
Марта Бек
Усмивката е най-добрият начин да се измъкнеш от неприятности, дори и да е фалшива.
Масаши Кишимото
Ако искаш да ме убиеш, презирай ме, мрази ме и живееш по грозен начин... Бягай и се вкопчи в живота и тогава някой ден, когато имаш същите очи като мен, ела пред мен.
Масаши Кишимото
През 50-те и 60-те години журналистиката не беше професия. Това не беше нещо, за което сте ходили в колеж - наистина беше по-скоро занаят. Имаше много момчета, които идваха да работят във вестници на копирното бюро или разносвачи, а след това по някакъв начин ставаха репортери и се учеха в работата.
Мат Таиби
Невронауката доказа, че подобни зони на мозъка се активират както при страдащия, така и при този, който изпитва съпричастност. По този начин съпричастното страдание е истинско преживяване на страданието.
Матийо Рикар
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
100
Следваща