Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любов" - страница 36
В истинската любов постигаш свобода.
Тик Нят Хан
Ако нашата любов е само воля за притежание, това не е любов.
Тик Нят Хан
Не бих гледал на гнева като на нещо чуждо за мен, с което трябва да се боря... Трябва да се справя с гнева си с грижа, с любов, с нежност, с ненасилие.
Тик Нят Хан
Възможно е да живееш двадесет и четири часа на ден в състояние на любов. Всяко движение, всеки поглед, всяка мисъл и всяка дума могат да бъдат пропити с любов.
Тик Нят Хан
Да си богат е пречка за любовта. Когато си богат, искаш да продължиш да бъдеш богат и така в крайна сметка посвещаваш цялото си време, цялата си енергия в ежедневието си, за да останеш богат.
Тик Нят Хан
Ненасилственото действие, родено от съзнанието за страдание и подхранвано от любов, е най-ефективният начин да се изправим срещу бедствието.
Тик Нят Хан
Четох "Великият Гетсби" в гимназията и бях хипнотизиран от красотата на изреченията и развълнуван от историята за неотменимостта на изгубената любов.
Том Перота
Любовта не е само толерантност. Това не е просто далечно оценяване. Това е топло чувство на "Наслаждавам се на факта, че ти си ти".
Н. Т. Райт
Ние губим време в търсенето на идеален възлюбен, вместо да създадем съвършена любов.
Том Робинс
Любовта следва знанието.
Тома Аквински
Всяка религия на земята, която унищожава хората, се основава на любовта.
Антон Шандор Ла Вей
Сладостта на любовта е краткотрайна, но болката трае.
Томас Малори
Както мълнията пресветва преди гърма, така състраданието предшества любовта.
Торквато Тасо
Жените могат да устоят пред любовта на мъжа, пред неговата слава, пред неговата красива външност, пред неговото богатство, но не е по силите им да устоят пред неговото красноречие, ако то е обърнато към тях.
Уилки Колинс
Обичам ли те? Боже мой, ако любовта ти беше пясъчно зърно, моята би била вселената на плажовете...
Уилям Голдман
Смъртта не може да спре истинската любов. Всичко, което може да направи, е да я забави за известно време.
Уилям Голдман
На този свят има всички видове любов, но никога една и съща любов два пъти.
Франсис Скот Фицджералд
Който, подобно на мен, е натрупал сила в любов и верността, той никога не се предава.
Федерико Гарсия Лорка
Пишете с изоставяне и без ограничения за първа чернова. Нарежете брутално и запишете в отделни файлове на втората чернова. Добавете конфликт; не се страхувайте да накарате вашите герои да страдат. Прочетете какво обичате. Напишете това, което обичате. Любов.
Франческа Лия Блок
Единственото нещо, което ме интересува, е дали една маймуна ще се окаже собственост, която мога да публикувам. Нямам никаква любов към тях. Никога не съм. Не харесвам много животни. Презирам котките. Мразя кучета. Как може да харесваш маймуни?
Хари Харлоу
В нашата култура се отделя твърде много внимание на външноста, възраста и социалният статус. А единственото, което всъщност има значение е любовта.
Хелън Филдинг
Щастие носи не любовта, не богатството и не власта, а преследването на достижими цели.
Хелън Филдинг
Предишна
1
...
35
36
(Текуща)
37
...
100
Следваща