Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любов" - страница 34
Част от мен вярва, че любовта е по-ценна, когато трябва да работиш за нея.
Огастин Бъроуз
Така че можем да бъдем пълни с дупки и загуби и широки простори на неизлекувана география – и също така можем да бъдем развълнувани от живота, в любовта и удовлетворението в същия момент.
Огастин Бъроуз
Ако искате да промените хората, като говорите за Бог, тогава има само един начин: вместо да учите Бог, трябва да живеете Бог. Защото: "преподаването" на Бог е немислимо по друг начин, освен по начина, по който бихте преподавали любов или поезия. Вие учите на любов само чрез любов, поезия само чрез писане на поезия, вяра в Бог само чрез заразителен начин на доверие.
Ойген Древерман
... Любов е тогава когато целият свят се побира в един човек...
Оксана Робски
Любовта е целта, животът е пътуването.
Ошо
Омразата поражда омраза, насилието поражда насилие, на лицемерието се отговаря лицемерие, войната поражда война, а любовта създава любов.
П. А. Сорокин
Само силата на безграничната любов, практикувана по отношение на всички човешки същества, може да победи силите на междучовешките борби и може да предотврати предстоящото унищожаване на човека от човека на тази планета. Без любов, никакво въоръжение, никаква война, никакви дипломатически машинации, никаква принудителна полиция, никакво училищно образование, никакви икономически или политически мерки, дори водородните бомби не могат да предотвратят предстоящата катастрофа.
П. А. Сорокин
Любовта на този, когото ние не обичаме, остава на повърхността и бързо се изпарява.
Паоло Джордано
Не се страхувайте от нищо. Да не мразиш никого, да даваш любов на всички, да чувстваш любовта на Бога, да виждаш присъствието Му във всеки и да имаш само едно желание – за Неговото постоянно присъствие в храма на твоето съзнание – това е начинът да живееш в този свят.
Парамаханса Йогананда
Аз не вярвам в нищо, освен любовта. И бирата.
Пол Бетани
Страстта е много важна, когато има отношения. За мен, страстта идва след любовта. Не може да имам никаква страст без любов.
Рани Мукерджи
Сега знам, че нещата, на които винаги съм смятала, че мога да разчитам, могат да се сринат за миг. Благодарение на любовта, която ми беше показана, сега знам какво означава да бъда "обичана". Сега знам, че нито един дъх не трябва да се приема за даденост.
Ребека Уелс
Хората, които са по-трудни за обичане, представляват предизвикателство, а предизвикателството ги прави по-лесни за обичане. Подтикнати сте да ги обичате. Хората, които искат любовта им да е лесна, всъщност не искат любов.
Рейчъл Къшнър
Всеки има нужда от любов. Всеки я заслужава.
Рийз Уидърспун
Любовта е най-мощният мотив в света. Тя насърчава хората за велики неща. Най-благородните и смели дела се правят в името на любовта.
Рик Риърдън
Смъртта има много повече общо с любовта, отколкото вие можете да си представите.
Рик Риърдън
Можете бързо да преминете от страст и любов към страст и омраза, когато се случи акт на предателство.
Робърт Дж. Стърнбърг
Първата ми любов е изкуството и виждам много неща по артистичен начин.
Робърт Карлайл
Мисля, че същността на любовта е да накараш втората си половинка да вярва, че тя е идеалната, най-прекрасната.
Робърт Патинсън
Любовта към другите започва с любовта към себе си.
Робърт Силвърбърг
Любовните афери са за емоционални спринтьори; удоволствията от любовта са за емоционалните маратонци.
Робъртсън Дейвис
Ако търсим удоволствията на любовта, страстта трябва да е от време на време, а здравият разум - постоянен.
Робъртсън Дейвис
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
100
Следваща