Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любов" - страница 33
В този свят винаги, когато има светлина, има и сенки. Докато съществува концепцията за победители, трябва да има и губещи. Егоистичното желание да се поддържа мир предизвиква войни и омразата се ражда, за да защити любовта.
Масаши Кишимото
За известно време мислех, че това е любов.
Масаши Кишимото
Обучението на ума се основава на идеята, че два противоположни психични фактора не могат да се случат едновременно. Можеш да преминеш от любов към омраза. Но вие не можете едновременно - към един и същ обект, към един и същ човек - да искате да навредите и да искате да правите добро.
Матийо Рикар
Културата не се основава на любопитството, а на любовта към съвършенството; културата е познание на съвършенството.
Матю Арнолд
Част от красотата на любовта беше, че не е нужно да го обяснявате на никой друг. Можеш да откажеш да обясниш. С любов, очевидно не сте изпитвали непременно нужда да обяснявате нещо.
Мег Уолицър
Не търсете любов, търсете този, който ще ви донесе щастие. Рано или късно това щастие ще се превърне в любов.
Меган Фокс
Един ден ще научите, че любовта не винаги ви предава.
Мери Балоу
Може би просто търсеше любовта на грешните места. На всички безопасни места. Ами ако любовта изобщо не беше безопасна?
Мери Балоу
Ако не мога да вдъхновя любов, ще предизвикам страх.
Мери Шели
Аз не съм Толстой, че в старостта си да странствам, и не съм Гогол, че да изгоря свой роман. И не съм играч - нямам любов към рулетката. Моята страст наистина е семейството и дома. Искам да живея, като японец: нищо излишно.
Михаил Боярски
Съдбата, за съжаление не може да се промени. Днес вие все още трябва да вървите напред, като живеете от това, което ви дава съдбата, надявайки се, смеейки се и любов, любов, любов...
Мишел Мерсие
Когато обичаме някого, любовта ни става очевидна или истинска само чрез нашето усилие – чрез факта, че за този някой (или за себе си) правим допълнителна крачка или изминаваме допълнителна миля. Любовта не е без усилие. Напротив, любовта е трудна.
Морган Скот Пек
Определям любовта така: волята за разширяване на себе си с цел подхранване на собствения или чуждия духовен растеж.
Морган Скот Пек
Не само любовта към себе си и любовта към другите вървят ръка за ръка, но в крайна сметка те са неразличими.
Морган Скот Пек
Любовта винаги изисква смелост и включва риск.
Морган Скот Пек
Духовно развитите хора, по силата на своята дисциплина, майсторство и любов, са хора с изключителна компетентност и в своята компетентност те са призвани да служат на света и в своята любов отговарят на призива.
Морган Скот Пек
Логиката не може да разбере любовта; толкова по-зле за логиката.
Н. Т. Райт
Омразата е по-трудна за фалшификация, отколкото любов. Вероятно сте чували за фалшива любов, но е малко вероятно да има фалшива омраза.
Насим Никълъс Талеб
За мен вечната любов е връзка, която не може да бъде счупена.
Ник Кенън
Първо любовта, после брака: първо пламъка, после дима.
Никола дьо Шамфор
Любовта е рисково занятие, което неизменно завършва с банкрут, а който е разорен той също е и опозорен.
Никола дьо Шамфор
За загубата на любовта на една жена, трябва да се сърдим само за себе за неумението да се запази тази любов.
Николай Добролюбов
Предишна
1
...
32
33
(Текуща)
34
...
100
Следваща