Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любов" - страница 28
Истината и любовта трябва да победят злото и ненавистта.
Вацлав Хавел
Преди няколко години на въпроса, какво бих направил пет минути преди края на света, аз отговорих: бих скочил с парашут. Сега аз бих предпочел да съм зает с това да правя любов с жена ми.
Венсан Касел
Мисля, че колкото повече човек обича, толкова по-силно иска да действа: любов, която остава само чувство аз не мога да нарека истинска любов.
Винсент ван Гог
Стимулът, искрената искра, от която се нуждаем, е любовта, а не непременно духовната любов.
Винсент ван Гог
За любовта е нужно разумно съдържание, като маслото за поддръжка на огъня.
Висарион Белински
През годината, когато навърших деветдесет, исках да си направя подарък за една нощ на дива любов с девствена девойка.
Габриел Гарсия Маркес
Нищо на света не е по-трудно от любовта.
Габриел Гарсия Маркес
Единственото съжаление, което ще имам при умирането, е, ако не е за любов.
Габриел Гарсия Маркес
Никога не си е представяла, че любопитството е една от многото маски на любов.
Габриел Гарсия Маркес
Винаги съм разбирал, че да умреш от любов е просто поетично разрешение.
Габриел Гарсия Маркес
Любовта не е условие на духа, а знак на зодиака.
Габриел Гарсия Маркес
Любовта е толкова свята, толкова объркваща. Това прави човек тревожен, измъчен. Любов, как мога да я определя?
Гао Синдзиен
Думите за любов са винаги еднакви, - всичко зависи от това, от кои уста те излизат.
Ги дьо Мопасан
Когато две благородни сърца действително обичат, тяхната любов, е по-силна от смъртта.
Гийом Аполинер
Стремежът към свободната любов е равносилно на желанието да станеш женен ерген или бял негър.
Гилбърт Кийт Честъртън
От всички бури, които попадат в любовта, искането за пари е най-охлаждащо и разрушително.
Гюстав Флобер
Любовта е нежно растение което не живее дълго, ако го поливат със сълзи.
Джеймс Фенимор Купър
Любовта е относително понятие. Днес обича мен, а утре гледаш: той е с Анджелина Джоли.
Дженифър Анистън
За мен и моята жена това беше любов от пръв поглед.
Джеф Бриджис
Любовта - това не е усещане. Не е удоволствие, не е желание и не е неговото утоляване. Не е ревност и не е омраза. За да я изпиташ, е нужно да бъдеш много възприемчив към красотата. Не става въпрос за женска или мъжка красота... Красотата, за която аз говоря, съществува там, където няма его.
Джиду Кришнамурти
Ако любовта е велика, всички трябва да мълчат, всички други съображения.
Александър Грин
Добро дело не може да бъде направено от ненавист; още повече от корист. То се прави само от любов.
Джон Ръскин
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
100
Следваща