Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любов" - страница 27
Любовта превръща работата в покой.
Тереза Авилска
Любовта е преди всичко упражнение в молитва, а молитвата - упражнение в мълчание.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Любовта не може да се нарече пълна глупост на луд, въпреки че имат много общо.
Томас Карлайл
Отсъствието изостря любовта, присъствието я засилва.
Томас Фулър
По-опасно и по-вредно е да се укрива любовта, отколкото е да се обяви.
Уилям Шекспир
Среща се такава любов, че е по-добре да я замениш с разстрел.
Фаина Раневска
Когато бях на 20 години, аз мислех само за любовта, аз сега обичам само да мисля.
Фаина Раневска
Живота пречи за изразяването на самият живот. Ако бих познал великата любов, аз никога не бих могъл да я опиша.
Фернанду Песоа
Любов е, тогава когато искаш да пееш ден и нощ. Без хонорар или мениджър.
Франк Синатра
Ако любовта живее в нас, ние сме вечни.
Хайнрих Хайне
Никое заклинание не може да застане срещу любовта. Самата любов е най-висшата магия, всяко друго заклинание е по-ниско от нея.
Хайнрих Хайне
Ние, германците, сме се поучили от историята. Ние сме миролюбив, свободолюбив народ. За нас любовта към родината, любовта към свободата и духът на добросъседство винаги са заедно.
Хелмут Кол
Точно както Сатана е паднал ангел, омразата е изродена любов.
Хенрик Сенкевич
Но мисля, че щастието произлиза от друг източник, далеч по-дълбок, който не зависи от волята, защото идва от любовта.
Хенрик Сенкевич
Любовта прави открития, разврата - изобретения.
Хуго Щайнхаус
Любовта е нормална за тези, които се справят с умствените претоварвания.
Чарлз Буковски
Говоренето за слава, чест, удоволствие и богатство е мръсно в сравнение с любовта.
Чарлз Дарвин
Няма мечта за любов, колкото и идеална да е тя, която не свършва с дебело, ненаситно бебе, висящо на гърдата.
Шарл Бодлер
Потърсете любовта, която идва не толкова от сърцето, колкото от ума - тя е достойна за човек.
Балтазар Грасиан
Най-големият дар на любовта е способността му да прави всичко, до което се докосне, свещено.
Барбара де Анджелис
Любовта е избор, който правите от момент на момент.
Барбара де Анджелис
Трудните времена винаги ви създават възможности да изпитате повече любов в живота си.
Барбара де Анджелис
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
100
Следваща