Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любов" - страница 25
Заради доброто и любовта, човек не трябва да допуска смъртта да има власт над неговите мисли.
Томас Ман
Сълзите са свещени.Те не са знак на слабост, а на сила. Предвестник на съкрушителна печал и неописуема любов.
Уошингтън Ървинг
Макар любовниците да са изгубени, любовта не трябва да бъде.
Дилън Томас
Любов е да срещнеш някой, който да ти каже нещо ново за теб.
Андре Бретон
Красотата е реалност, погледната през очите на любовта.
Рабиндранат Тагор
Животът на сърцето е любовта, неговата смърт е злобата и враждата с ближния. Господ заради това ни държи на земята, така че любовта към Бога и ближния изцяло да проникне в сърцата ни. Това очаква от всеки. Това е целта на съществуването на света.
Йоан Кронщадски
Лекарството от любов е брак.
Антистен
Признаците на доверие пораждат обратното доверие и проявите на любовта - същата любов.
Плутарх
Старата любов не се забравя.
Петроний
Мърморенето е смъртта на любовта.
Марлене Дитрих
За мен една сграда - ако е красива - е любовта на един човек, той я е направил от любовта си към пространството, материалите, подобни неща.
Марта Греъм
Еротичният елемент е животът, но не трябва да те поглъща, не трябва да е палава дума. Това е любовта към живота в много отношения.
Марта Греъм
Жената знае смисъла на любовта, а мъжа нейната цена.
Марти Ларни
Антипатията, различието във възгледите, омразата, презрението, могат да съпътстват истинската любов.
Маршал Маклуън
Преодолявайте ненавистта с любов, неправдата с правда, насилието с търпение.
Махатма Ганди
Целувката без любов е само взаимен обмен на слюнка.
Мерилин Монро
Никога не бих могъл да се преструвам за нещо, което не чувствам. Никога не бих могла да правя любов, ако не обичам и ако обичах, не бих могла да скрия факта, освен да променя цвета на очите си.
Мерилин Монро
Моята майка ме е възпитала в мен чувство за безгранична любов. Възможно е да съм била непоносима в младоста си, но сега аз съм любеща.
Анджелина Джоли
Да свърже любовта със секса е била от най-причудливите идеи на Създателя.
Милан Кундера
Уважението има граници, а любовта - никакви!
Михаил Лермонтов
Това е тъжно, но трябва да призная, че най-чистата любов е наполовина смесена със суета.
Михаил Лермонтов
Любовта е силна, като мълния, но без гръм и най-силните и удари са приятни.
Михаил Ломоносов
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
100
Следваща