Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любов" - страница 24
Преди да срещна съпруга си, никога не се бях влюбвала, въпреки, че няколко пъти съм пристъпвала в любовта.
Рита Ръднър
Първо, помни, че трябва да гледаш нагоре към звездите, а не надолу в краката си. Второ, никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен. Трето, ако имаш достатъчно късмет да намериш любовта – помни, че я има, и не я отхвърляй.
Стивън Хокинг
Половината от нещастията на света произлизат от недостига на мъжество да кажеш и да чуеш истината спокойно и в дух на любов.
Хариет Бичър Стоу
Ако Канада иска да оцелее, това може да стане само при взаимно уважение и любов един към друг.
Пиер Елиът Трюдо
Сълзите ми на любов са загуба на време, особено ако аз съм тази, която се отдръпвам.
Ким Уайлд
Винаги съм казвала, че никога не съм искала да пиша за любов, но след това въпреки всичко го направих.
Ейми Уайнхаус
Любовта не е просто връзка със специфичен човек; тя е отношение, ориентация на характера, която е определена от връзката на личността със света като цяло, а не по отношение на един "обект" на любовта.
Ерих Фром
Женската ненавист е всъщност любовта, но сменила своето направление.
Хайнрих Хайне
Любовта към славата е само желание да се харесаш на себеподобните си.
Клод Адриан Хелвеций
Казват, че любовта е най-добрата инвестиция - колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Но истината е, че любовта е най-уникалния дар. Колкото повече я даряваш, толкова повече се ражда в самите нас. Ако можехме да проумеем всичко това, животът ни щеше да е по-лек.
Одри Хепбърн
Любовта е прелестна. Но тя разваля характера.
Ерих Мария Ремарк
Не е любовта, която опорочава приятелството. Краят му си е край.
Ерих Мария Ремарк
Вярвам, че преживяването на любовта е най-човешкият и очовечаващ акт, който дава на човека удоволствие и това е, като причина, няма смисъл ако се разбира по частичен начин.
Ерих Фром
Любовта ще намери път на места, където и вълците се страхуват да ловуват.
Джордж Байрон
Първата майчина целувка учи детето на любов. Първата свята целувка от жената, която го обича, учи човека на надежда и вяра в живота.
Джузепе Мацини
Да умееш навреме да почувстваш и да съжалиш – това е пътят на любовта и на дълготрайните взаимоотношения.
Ума Търман
По-добре да бъдеш нещастен в любовта, отколкото нещастен в брака, но някои хора успяват да постигнат и двете.
Ги дьо Мопасан
Любовта – най-прекрасното и най-ужасното нещо на света.
Жоржи Амаду
Истинската любов е рядко срещана и е единственото нещо, което внася смисъл в живота.
Никълъс Спаркс
По-добре е да се отнасяш към труда с любов, отколкото към любовта – с труд.
Михаил Жванецки
Само тогава ще познаете какво е любовта.
Джиду Кришнамурти
Забелязали ли сте, че любовта е мълчание? Това е, когато държите ръката на любимия човек, когато гледате детето с любов, когато попивате красотата на вечерта. Любовта няма нито минало, нито бъдеще, така както необикновеното състояние на мълчанието се намира извън времето.
Джиду Кришнамурти
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
100
Следваща