Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любов" - страница 19
Само благодарение на нея, само на любовта се държи и се развива животът.
Иван Тургенев
Любовта е дар небесен, за когото следва да мечтаят само най-съвършените души и най-прекрасното въображение. Горещите наслаждения се укротяват от брака, небесният дар се изгубва под влияние на грубия и безвкусен разврат, а изгодата го превръща в стока.
Клод Адриан Хелвеций
Човек е готов на много неща, за да събуди любов, но ще се реши на всичко, за да предизвика завист.
Марк Твен
Когато съм отчаян, си спомням, че в цялата световна история истината и любовта винаги са печелили. Имало е тирани и убийци, и за времето си може би са изглеждали непобедими, но но накрая винаги биват сразени. Винаги си спомняйте това.
Махатма Ганди
Кой ви каза, че няма на света истинска, вярна, вечна любов? Да му отрежат езика за лъжа!
Михаил Булгаков
Никой не се е родил с омразата към друг човек, основана на цвета на кожата или неговото минало, или неговата религия. Хората се учат да мразят, и ако те могат да се научат да мразят, то те могат да бъдат научени и да обичат, защото любовта идва по-близо до човешкото сърце, отколкото омразата.
Нелсън Мандела
Любовта и магията имат много общи неща. Те обогатяват душата, радват сърцето. Но и двете искат практика.
Нора Робъртс
Съществува ничия земя между секса и любовта, но това се променя през нощта.
Норман Мейлър
Въпреки че целта ми е да разбера какво е любовта и въпреки че страдах заради мъжете, на които отдадох сърцето си, установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми..."
Паулу Коелю
Едно цвете не може да цъфти без слънце и човек не може да живее без любов.
Макс Мюлер
Който го знае, също знае, че в любовта няма повече и няма по-малко; но че онзи, който обича, може да обича само с цялото сърце и с цялата си душа; с цялата си сила и с цялата си воля.
Макс Мюлер
Любовта във Франция е комедия, в Англия е трагедия, в Италия е опера, а в Германия - мелодрама.
Маргарита де Блесингтън
Истинската любов не признава никакви заповеди и никакви обети.
Маргарита Наварска
Ако единият от двамата влюбени е лоялен, а другият ревнив и лъжлив, как може да продължи приятелството им, защото Любовта е убита!
Мари дьо Франс
Но сладко и дискретно любовта преминава от човек на човек, от сърце на сърце или не струва нищо.
Мари дьо Франс
При липса на любов започнахме бавно, но сигурно да се разпадаме.
Мариам Уилямсън
Целият живот се дели на три периода: предчувствие за любов, действие на любовта, и спомени за любовта.
Марина Цветаева
Съществуват два вида любов: едната е проста, другата е взаимна. Простата - когато обичания не обича обичащия. Тогава обичащият е напълно мъртъв. Когато обичаният отговаря на любовта, тогава обичаният, в крайна сметка, живее в нея. Това е нещо възхитително.
Марсилио Фичино
Чувството на любов и благодарност възниква пряко и спонтанно в бебето в отговор на любовта и грижите на неговата майка.
Мелани Клайн
Мирът е красотата на живота. Слънце е. Това е усмивката на дете, любовта на майка, радостта на баща, сплотеността на едно семейство. Това е напредването на човека, победата на справедлива кауза, триумфът на истината. Мирът е всичко това и още.
Менахем Бегин
Разликата между мъжката и женската любов се заключава в това, че жената обича със цялото си сърце и цялата душа, а мъжа с целият си ум и тяло.
Мина Антрим
Каквото и да е, любовта съществува, тъй като можем да видим последствията от нея.
Мишел Уелбек
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
100
Следваща