Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Любов" - страница 15
Любовта може да промени човек до неузнаваемост.
Теренций
С любов е същото като с маслото. Малко студено - и остава свежо по-дълго.
Марсел Ашар
Мракът не може да разсее тъмнината: само светлината може да направи това. Омразата не може да унищожи омразата: само любовта може да го направи. Омразата умножава омразата, насилието умножава насилието, а грубостта умножава грубостта.
Мартин Лутър Кинг
Трябва да намерим силата на любовта - силата, спасителната сила на любовта. И когато я намерим, можем да превърнем този свят в нов. Можем да направим хората по-добри. Любовта е единственият начин.
Мартин Лутър Кинг
Само любовта ще спаси нашия свят и нашата цивилизация, любов дори към враговете.
Мартин Лутър Кинг
Бог е любов, това е единствената истина, която аз изцяло признавам. Любовта е равна Бога.
Махатма Ганди
Знам, че за чистата любов няма нищо невъзможно.
Махатма Ганди
Няма страх, когато избирате любовта. Колкото повече избирате любовта, толкова повече любовта е в живота ви. Става по-лесно и по-лесно.
Мелиса Етъридж
Любовта е мечта да намерим изгубената половина от себе си.
Милан Кундера
В любовта можете да достигнете до всичко, всичко ще бъде простено, но не и навикът...
Михаил Пришвин
...Най-важното - да носим вкус и любов към науката, в противен случай ние просто сме магарета, натоварени с книжовна мъдрост.
Мишел дьо Монтен
Любовта живее само когато има уважение един към друг и свобода. Желанието да обладаеш другият като вещ е абсурд.
Моника Белучи
Мъжът предава от ненавист, жената - от любов.
Мориц Готлиб Сафир
Никой не се ражда с ненавист към друг човек заради цвета на кожата, произход или религия. Хората се учат да ненавиждат, и ако могат да се научат да ненавиждат, нужно е да се стараят да на научат на любов, понеже любовта е много по-близка до човешкото сърце.
Нелсън Мандела
Аз съм се родила с невероятно желание за любов и страстната нужда я дарявам.
Одри Хепбърн
Първото задължение на лидера е да накара да бъде обичан, без да ухажва любовта. Да бъде обичан, без да "играе" на никого - дори на себе си.
Андре Малро
Дружбата между мъж и жена е невъзможна. Страст, вражда, обожание, любов - само не и дружба.
Оскар Уайлд
Любовта е най-доброто освежаване на живота.
Пабло Пикасо
В действителност случайността представлява един процент от благословиите, които получаваме в живота, работата и любовта. Останалите 99 процента се дължат на нашите усилия.
Питър МакУилямс
Докато Бог чака храма му да бъде построен от любов, хората носят камъни.
Рабиндранат Тагор
В любовта, както и във спорта, статуса на любител внимателно трябва да се охранява.
Робърт Грейвс
Каква светлина е за очите - какъвто въздух за белите дробове - какво е любовта за сърцето, свободата е за душата на човека.
Робърт Ингерсол
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
100
Следваща