Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нищо" - страница 83
Винаги ми е било интересно, че няма кръвен тест - нищо, което да знам - за да се разграничат арменците от турците, християните от мюсюлманите, светците от грешниците, добрите от лошите. В крайна сметка кой наистина знае - може би Бог?
Марк Мустян
Бих искал да потвърдя колко рядко, великолепно и разхвърляно е да си жив, как наистина няма нищо между нас и живота, въпреки че толкова много неща ни пречат и как сърцето ни е най-силният мускул и ресурс, който имаме.
Марк Непо
Аз не съм "но" човек. Нищо добро никога не произлиза от тази дума.
Марк Рандолф
Няма нищо по-лошо от човека, който на партито казва: "О, имах тази идея преди две години." Е, тогава защо не направи нещо преди две години?
Марк Рандолф
Повечето хора имат някакво пристрастие към оцеляването към късмета. Когато се случи нещо прекрасно - когато подготовката срещне възможност, с отлични резултати - ние си мислим: "Какъв късмет!" Но обикновено не признаваме всички времена, когато нещата просто... изчезват. През всички времена, когато подготовката не стига до нищо.
Марк Рандолф
Една от моите поговорки е, че никой нищо не знае, включително и аз.
Марк Рандолф
След като започнете да описвате нищото, накрая ще получите нещо.
Марк Странд
Да отворите речника на Отвъдното и да откриете това, което човек подозира, че единствената дума в него е нищо.
Марк Странд
Светът не е нищо друго освен огледално отражение на нашия вътрешен свят.
Марк Фишър
Когато печете пиле перфектно, няма нищо по-вкусно.
Марко Пиер Уайт
Някои от наблюденията му са впечатляващи: той уверява, че животните усещат собствената си природа, действат според нея и така решават своите трудности; но човекът, от друга страна, не знае нищо за себе си, ако не го научи: единственото, което знае за себе си, е да плаче.
Маркос Агинис
Докато излизаше от ваната, Цюндел си помисли: Не разбирам много, но и не желая да разбирам нищо повече. Ще ми се един ден да се събудя с усещането: от днес нататък край, от днес нататък няма да проумявам нищо повече. Няма да одобрявам. Няма да заклеймявам. Иска ми се да си седя на някоя пейка в парка и да си казвам: За всичко тук не мисля вече нищо.
Маркус Вернер
...знанията и преценките, придобити днес, са вече утре - нищо повече от миналогодишния сняг...
Маркус Вернер
В Европа не можех да бъда нищо друго, освен черен готвач, работещ за някого. Вдъхновението ми беше да притежавам, да бъда готвачът.
Маркус Самуелсон
Дори и най-странните ситуации стават нормални, ако човек не знае нищо друго.
Маркус Хайц
Каква е връзката между нас със света, докторе? Нашите ръце ли са? Нашето чувство за допир? Нашите очи и уши? Нашето обоняние, може би всички тези неща? Това ли са връзките, които имаме със света около нас? Не, не са. Единствената истинска връзка, която имаме със света, е нашият ум. Да, сетивата ни могат да ни подадат информация, но информацията сама по себе си не означава нищо. Нашите умове са тези, които придават на нещата смисъл. Нашите умове създават света за нас. И умовете могат да грешат. Умовете могат да се объркат. Повредена. Тогава какво от света? Как се появява тогава? То също изглежда объркано и повредено.
Маркъс Седжуик
Принципът на неопределеността на Хайзенберг може също да бъде преформулиран, за да се каже, че е невъзможно едновременно да се измери енергията на частица и времевият интервал на нейното съществуване. От това следва, че ако разгледаме какво се случва в определена област на празно пространство в много малък интервал от време, ще има значителна несигурност относно енергията на това пространство. С други думи, енергията може да се роди от нищо!
Маркъс Чоун
Нищо разпиляно, нищо прикрито.
Марлена де Бласи
Цялата умствена хигиена се основава на основната практика да не се прави нищо. Повечето от нас са добри в това да губят време, да се взират в стената, докато си казват, че трябва да работим. Ние наричаме това бездействие, но мозъкът ни е неистово активен. Ние мислим постоянно и мисленето ни често е изпълнено с дистрес.
Марта Бек
Хората питат: "Какво би могло да накара нормален човек да измъчва собственото си дете?" Е, отговорът е: Нищо не би могло да накара нормален човек да измъчва собственото си дете. Причината, поради която виждаме, че това се случва, е, че има хора, които не се интересуват, които не обичат - дори собствените си деца.
Марта Стаут
Когато няма емоционална привързаност и съвест, животът се свежда до съревнование и всички наоколо изглеждат като нищо повече от пионки, които могат да бъдат преместени.
Марта Стаут
Понякога хората ти правят неща, за които не можеш да направиш нищо. Просто трябва да го оцелееш и да продължиш.
Марта Уелс
Предишна
1
...
82
83
(Текуща)
84
...
100
Следваща