Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нищо" - страница 76
Какво значи "да опитомиш"? ...ако ме опитомиш, ние ще изпитваме необходимост един от друг. За мен ти ще бъдеш единствен на света. За теб аз ще бъда единствена на света... в живота ми ще грейне слънце, погледни! Виждаш ли житните ниви ей там? Житните ниви не ми напомнят нищо. И това е тъжно! Но твоята коса е с цвят на злато. И когато ме опитомиш, ще бъде прекрасно! Житото, което е златисто, ще ми напомня за теб. И ще обичам шума на вятъра в житата."
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Нищо така не те отвлича от жените както другите жени.
Аркадий Давидович
Любовта изисква всичко и не се задоволява с нищо.
Аркадий Давидович
Стой настрана от онези, които не се смеят на нищо или се смеят на всичко.
Арнълд Хенри Гласоу
Оптимизмът е за мен безсмислен брътвеж на хора, под чиито плоски чела не се крие нищо друго освен думи. Оптимизмът е горчива подигравка към човечеството.
Артур Шопенхауер
През живота си открих две безценни неща – да учиш и да обичаш. Нищо друго – нито славата, нито властта, нито постиженията, сами по себе си – не могат да имат същата непреходна стойност. Защото, когато животът ви приключи, ако можете да кажете "научих" и "обичах" ще можете да кажете и "бях щастлив".
Артър Кларк
Българинът може да забогатее само с упорита работа. С нищо друго. Проклятие на съдбата ли е или нещо друго е, но е така.
Атанас Буров
Бягайки от любовта, ограбвам чувството и се самоограбвам. Светът обеднява... Нека си разбия главата. Да спя на гол камък. Но да не затъвам в това тресавище на полу-живот, полу-любов, полу-смелост. А какво ще постигнеш? Четвърт час, четвърт близост, четвърт сърце. Ти, която искаше или всичко или нищо..."
Блага Димитрова
Не се опитвай да ме заключиш в прегръдката си като в клетка. Тъкмо така ще ме оттласнеш да изхвърча на простор. Остави ме да бъда всичко, което сама не зная още за себе си. Какво от това, че съм противоречие? Нека да бъда като любовта - неуловима, променлива, неподчиняваща се никому за нищо!"
Блага Димитрова
От преломните моменти в историята особено недоволни са тези, за които нищо не се е пречупило.
Валентин Домил
Ако човек си има всичко, от това не следва, че не му е нужно нищо.
Валентин Домил
Когато вземаш от живота всичко, то рискуваш да не получиш нищо.
Валентина Беднова
При глад, студ и безсъние не се ражда никакво приятелство. Поговорката за приятелството, което се проверявало в нужда, е изцяло несъстоятелна. За да бъде едно приятелство истинско, трябва здравите му основи да са положени тогава, когато условията, битът още не са стигнали крайната граница, отвъд която в човека не остава нищо човешко, а има само недоверие, злоба и лъжа.
Варлам Шаламов
Ръцете ти миришат на крака, но нищо.
Венедикт Ерофеев
Трябва да тачим, повтарям, тъмните дълбини на чуждата душа, трябва да надзъртаме в тях, дори и нищо да няма там, дори да има само гнусотии - все едно: надзъртай и тачи, надзъртай и не плюй...
Венедикт Ерофеев
Няма нищо по-непостоянно от любовта и нищо по-постоянно от желанието да обичаш.
Веселин Георгиев
Ако се смяташ за всичко, значи си нищо.
Веселин Георгиев
Ти, ако не си Шекспир, недей да правиш много шум от нищо.
Владимир Хочински
Няма и няма и да има нищо по-добро от обедна почивка още от сутринта.
Генадий Малкин
Нищо не възвисява ума така, както изправената глава.
Генадий Малкин
Злото не е нищо друго, а несъответствие между битието и дълга.
Георг Хегел
Ние постоянно напредваме и не се интересуваме от захващането на нищо друго, освен на врага.
Джордж Патън
Предишна
1
...
75
76
(Текуща)
77
...
100
Следваща