Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нищо" - страница 75
Няма нищо по-трудно от това да дефинираш себе си.
Ицхак Рабин
Нищо на земята не е по-дълго от живота след нас.
Йосиф Бродски
Нищо не може да се сравни с Париж.
Йосташ Дешан
Аз не се различавам с нищо от обичайната жена. Пълен гардероб с дрехи, а няма какво да облека. Затова взимам дънки.
Камерън Диас
Всеки човек има право да бъде глупав. Срещу това нищо не може да се каже, но това право трябва да се използва с някаква умереност.
Карл Бьорне
Чрез обяснение ученият не разбира нищо освен свеждането до възможно най-малкото и най-простите основни закони, отвъд които той не може да премине, а трябва ясно да ги изисква; от тях обаче той извежда явленията абсолютно напълно като необходими.
Карл Фридрих Гаус
По-добре враг за нищо, от колкото приятел за пари.
Карол Бунш
Парадокс: в сравнение със самият себе си аз съм нищо.
Карол Ижиковски
Какво можем да предположим относно вероятността някой да бъде грижовен и щедър, любящ и услужлив, само от факта, че е вярващ? На практика нищо, твърдят психолози, социолози и други, които са изследвали този въпрос в продължение на десетилетие.
Алфи Кон
Вече знам, че ще се върна към този ден, когато пожелая. Мога да го наддам жив. Запазете го. Има неподвижна точка, в която настоящето, сега, се вие около себе си и нищо не се заплита. Реката не е там, където започва или свършва, а точно в средната точка, закотвена от случилото се и това, което предстои.
Колъм Маккан
Войната беше за суета, каза той. Ставаше дума за старци, които вече не можеха да се гледат в огледалото и затова изпратиха младите да умрат. Беше суетна среща. Те искаха просто - мразете врага си, без да знаете нищо за него.
Колъм Маккан
Няма нищо по-унизително за пребиваващият в робство народ, отколкото господин с груби маниери и плебейски вкус.
Курцио Малапарте
Нищо в света: нито реката, нито равнината, нито планината, нито дървото, нито облакът въплъщават в себе свободата по същия начин като морето.
Курцио Малапарте
Няма нищо по-рисковано от това да не рискувате.
Лари Елисън
По-добре да даваш вид, отколкото нищо да не правиш.
Леонид Леонидов
Времето не може да бъде спряно. Острието му чува рязко както меко, така и твърдо. Нищо не може да спре движението му дори за най-кратко време; но с течение на времето се променя всичко в света.
Лиу Цъсин
Само този означава нещо, който обича. Да не бъдеш нищо и никого да не обичаш - едно и също.
Лудвиг Фойербах
Всичко това което наричаме проблеми не е нищо по-различно, от предоставянето ви на нови възможности да се променяте и растете.
Луиз Хей
Изживейте живота си, преживейте нещо и тогава ще имате да кажете много неща. Но ако се мотаете в Холивуд, значи ще кажете същото като всички останали - нищо.
Люк Бесон
Чувствам, че съм излязъл на сцена. Хората около мен са погълнати от ролите си, правят това страхотно шоу, но нищо не изглежда реално. Всеки предмет изглежда като опора. Тъй като нямам роля, съм сведен до ролята на зрител, но няма къде да седна, така че трябва да се смесвам с актьорите на сцената. Това е ужасно чувство.
Ма Дзиен
Обичай лицето, а не тялото и тогава ти нищо не рискуваш.
Магдалена Самозванец
Нерядко този, от когото зависи всичко, прави всичко, което зависи от него, за да покаже, че от него нищо не зависи.
Александър Фюрстенберг
Предишна
1
...
74
75
(Текуща)
76
...
100
Следваща