Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нищо" - страница 71
- Тъпота и мързел. Както обикновено - нищо не се прави, докато не настъпи криза.
Фред Хойл
Нищо живо не е способно да се развива толкова бързо и така преждевременно да повяхва като човекът.
Фридрих Хьолдерлин
Длъжностните лица поглъщат всичко и не носят отговорност за нищо.
Фьодор Абрамов
Аз отдавна съм разбрала: или оставам такава, каквато съм, и ме приемат, или мен нищо не ме задържа в бизнеса с модели.
Хайди Клум
Често се оказвам единствената жена в обкръжението на мъже и чувствам властта си над тях. Но в това няма нищо особено - всяка жена е способна да управлява мъжете.
Хайди Клум
- Твърде си добър, Вилем, - накрая мрачно каза той. - Така ти нищо няма да постигнеш.
Ханя Янагихара
Планираната държавна икономика е могъщо дърво с буйна корона, но в сянката на тази корона нищо не расте.
Харолд Макмилан
Не успях да видя нищо зелено, но какъв пълен със събития ден.
Хел Аскилдсен
В една демокрация, ако не получите гласовете, нищо друго не е възможно, независимо колко прекрасни са мечтите ви.
Хелмут Кол
Нищо не е по-приемливо от това, в което сме родени.
Хишам Матар
Има два гласа: първият казва пиши; вторият почти не говори, но знам какво иска. И ако го оставях, нищо нямаше да свърши. Той витае по краищата.
Хишам Матар
Нищо не ви кара да се чувствате по-глупави от изучаването на нов език. Губите самочувствието си. Искаш да изчезнеш. Не се забелязва. Кажете възможно най-малко.
Хишам Матар
Нищо, което четем, не може да внесе нови или чужди чувства, които ние под една или друга форма вече не притежаваме.
Хишам Матар
В живота ви нищо не е обещано. С вас никой не е сключвал никакъв договор.
Чарлз Буковски
Няма нищо по-жалко, отколкото да бъде обичан от съжаление.
Чезаре Павезе
Подобно на онези велики сфинксове, които се носят през вечността в благородни нагласи към пустинния пясък, те гледат безразлично към нищо, спокойно и мъдро.
Шарл Бодлер
...и лампата най-сетне се примири със смъртта си. Сега в стаята нямаше нищо, освен огън, и всеки път, когато пламък издаваше дъх, тя зачерви кехлибарената й кожа с кръвта на цъфтежа си.
Шарл Бодлер
Нищо в портрета не е въпрос на безразличие. Жест, гримаса, дрехи, дори декор - всички трябва да се комбинират, за да реализират характер.
Шарл Бодлер
Не бих имал нищо против да умра за Франция, но не и за Еър Франс.
Шарл дьо Гол
Да играеш - все едно да рисуваш по водоустойчиви тапети за баня. След десет минути изтривате рисунката, и от нея нищо не е останало.
Шели Уинтърс
Неуспешният брак, както нищо друго, развива в човек красноречие.
Ъруин Шоу
Никога не е имало и никога повече няма да има човек като теб. В теб няма нищо обикновено. Ако се чувствате обикновени, това е така, защото сте избрали да скриете необикновените части от себе си от света.
Барбара де Анджелис
Предишна
1
...
70
71
(Текуща)
72
...
100
Следваща