Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нищо" - страница 64
Всеки един, без нищо да му се обяснява, може да бъде затворен в тъмница за десет години, и някъде дълбоков в душата си той ще знае защо.
Фридрих Дюренмат
Трябва поне нещо да знаеш, за да скриеш, че нищо не знаеш.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Но нищо, което може да се каже, не може да започне да отнема мъката и болката от тези моменти. Скръбта е цената, която плащаме за любовта.
Елизабет II
В историята нищо не се случва без съзнателно намерение, без желана цел.
Фридрих Енгелс
Няма нищо по-лесно от това, когато всички последствия са вече известни, да се върнеш в началото на събитията и да даваш най-различни оценки. И няма нищо по-сложно от това да се ориентираш в цялата съвкупност от въпроси, в цялото противоборство на силите, в противопоставянето на множество мнения, сведения и факти – непосредствено в дадения исторически момент.
Георгий Жуков
Не разбирам, защо Ви беше притрябвало да изкарвате танковете срещу артилерийския огън... Ако така лекомислено хвърляте танковете, както досега сте ги хвърляли срещу съсредоточения системен огън, нищо няма да излезе... Азбучна истина е: преди да се хвърлят танковете, трябва да се потуши системния огън, и тогава да се хвърлят танковете. А при Вас е точно обратното. Нееднократно Ви се даваше указание, но явно тези елементарни истини не са схванати и танковете продължават да гинат без никаква полза. Хвърляне на танковете без потушаване на системния огън на противника аз лично считам за АВАНТЮРА...
Георгий Жуков
Девойката трябва да знае всичко. Но нищо повече от това.
Янина Ипохорска
Безопасността е най-вече суеверие. Тя не съществува в природата... Животът е или дръзко приключение, или нищо.
Хелън Келър
В Русия няма средни таланти и обикновени майстори, а единствено самотни гении и милиони за нищо негодни хора. Гениите нищо не могат да направят, защото нямат помощници, а милионите нищо не бива да правят, защото нямат майстори. Първите са безполезни, защото са твърде малко; вторите са безпомощни, защото са твърде много.
Василий Ключевски
Сърцето на жената е бял лист хартия: на него никога нищо не можеш да прочетеш, но много можеш да напишеш, ако умееш да пишеш на такъв материал.
Василий Ключевски
Хората, които нямат нищо общо с изкуството, не трябва да имат нищо общо с него. Елементарно? (447)
Станислав Йежи Лец
Разбрах, че животът не струва нищо, но също така разбрах, че нищо не струва колкото живота.
Андре Малро
Нищо не формира така добре навиците както парите.
Дон Маркис
Бъди здрав, скъпи Карл, обичай ме винаги така, както казваш, но не ме заставяй да се изчервявам от твоите ласкателства. Няма нищо лошо в това да цениш толкова високо своя баща. Аз все пак съм постигнал нещо в този живот – достатъчно, за да имам теб, но съвършено недостатъчно, за да бъда доволен от себе си.
Хайнрих Маркс
Много се радвам, че толкова ти е допаднал господин Мьойрин, понеже и аз много го обичам. Той принадлежи към онези редки хора, които и в светските си маниери запазват доброто си сърце. А по практичност на ума си, несъмнено превъзхожда много от високообразованите господа. Много се радвам, че общуваш с високообразовани хора и прекарваш по-малко време с юноши или поне с тези, за които почти нищо не знаеш.
Хайнрих Маркс
Твоите писма (доколкото не намирам в тях и следа от болезнена чувствителност и фанатични черни мисли) се превърнаха за нас в истинска необходимост. ... Обичайки те повече от всичко на света, с изключение на мама, аз въпреки това не съм сляп и най-малко от всичко бих искал да съм сляп. Отдавам ти дължимото в много отношения, но не мога напълно да изгоня от себе си мисълта, че не си лишен от егоизъм и той у тебе е може би повече, отколкото е необходимо за самосъхранение. Не мога да се избавя от мисълта, че в твоето положение повече бих щадил родителите си и би проявявал повече самопожертвователност към тях. Ако и с нищо да не съм задължен на своите родители, освен с появата си на този свят – въпреки че заради едната справедливост трябва да спомена и за майчината любов – то как само се борех и страдах само и само колкото се може по-дълго да не ги огорча.
Хайнрих Маркс
Ако синът ти е излязъл от младенческата възраст дързък и безсрамен, склоняващ се към кражби и лъжи, направи го гладиатор. Дай в ръцете му меч или нож и се моли по-скоро да бъде разтерзан от зверовете или убит. Защото ако той остане жив, от пороците му ще загинеш ти. Не чакай от него нищо добро. Лошият син е по-добре да загине.
Менандър
Срещу този, който ти говори с добро, не предприемай нищо враждебно на неговите думи.
Менандър
Ние, пътешествениците, сме в много трудно положение. Ако не разкажем занищо друго, освен това, което е разказано пред нас, считат ни за скучни и все едно нищо не сме видели. Ако кажем нещо ново, присмиват ни се като на фантазьори и романтици.
Мери Уъртли Монтегю
Студент – това е все още нищо, от което може да излезе всичко.
Шандор Петьофи
Алчните хора... Те са винаги ненаситни и винаги се нуждаят от нови приходи. Казват ми: "Те отделят настрана тези спестявания за своите деца и наследници." Че как така? За тези, за които приживе не са отделяли нищо?
Плутарх
В съвременния свят силата на държавата се определя преди всичко от икономическата мощ. И тогава, като производно - социално състояние, социална политика и отбранителна политика ... ако няма пари ... - няма да отидете до магазина, няма да купите нищо: нито пистолет, нито ракета, нито лекарство. Следователно икономиката е в основата на всичко.
Владимир Путин
Предишна
1
...
63
64
(Текуща)
65
...
100
Следваща