Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нищо" - страница 47
Това, което казват хората, не означава нищо, те са само хора. Доброто и красивото не се интересуват от тълпата.
Лудвиг ван Бетховен
Догмата е нищо по различно от пълна забрана да се мисли.
Лудвиг Фойербах
Понякога да бъдеш силен е да не правиш нищо, и обратно - да приложиш сила означава да проявиш слабост. За мен силата е в крайна сметка мъдрост. Мъдрост на уместност.
Мадона
Да се очаква нещо от нищо е най-популярната форма на надежда.
Арнълд Хенри Гласоу
Нищо не продължава вечно - дори твоите тревоги.
Арнълд Хенри Гласоу
И най-малките случайности са в състояние да ни направят съвсем нещастни, напълно щастливи - нищо на света.
Артур Шопенхауер
Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо.
Артур Шопенхауер
В ума ми няма нищо, което да не може да бъде изразено чрез дълго умопомрачително избухване на истеричен гняв.
Ашли Брилиант
Ако имаш нещо за казване, но нищо не казваш, ти в действителност лъжеш.
Ашли Брилиант
На този свят нищо не е сигурно, освен смъртта и данъците.
Бенджамин Франклин
Жената е кръстословица, където нищо не се пресича.
Генадий Малкин
Женската свенливост не е нищо повече от добре разиграно кокетство.
Дени Дидро
Не ме питайте как изглеждаше майка ми? Може ли човек да опише слънцето. От мама се излъчваше топлина, сила и радост. Помня това усещане повече от чертите и. До нея се смеех и никога нищо лошо не можеше да ми се случи.
Ерик-Еманюел Шмит
Проблемът е, че ако нищо не рискуваш, рискуваш още повече.
Ерика Джонг
Не можеш да се научиш на творчески похвати. Всеки творец си има свои похвати. Можеш само да подражаваш на най-висшите похвати, но и това до нищо няма да доведе; а в работата на творческия дух не би могло да се проникне.
Иван Гончаров
Наказанието не е нищо друго, освен средство за самозащита на обществото срещу нарушаването на условията за неговото съществуване.
Карл Маркс
След храбростта няма нищо по-прекрасно от признание в страхливост.
Клод Адриан Хелвеций
Не трябва да се съжалява за нищо в този живот! Случило се е - направете си изводите и продължете напред.
Конфуций
Водата не се съпротивлява. Водата тече. Когато потопиш ръката си в нея, чувстваш само ласката. Водата не е плътна стена, тя никого не спира. Но тя винаги ще се пробие път докъдето иска, и в крайна сметка нищо не може да и устои. Водата е търпелива. Докато камък камъка остри. Помни за това, детето ми. Помни, че ти наполовина си вода. Ако не можеш да преодолееш преградата, заобиколи я. Водата го може.
Маргарет Атууд
Нищо не ни преследва така, както нещата, които не казваме.
Мич Албом
Нищо не е така обезсърчително, както да не намираш нов повод за надежда.
Николо Макиавели
Ако е похвално да помагаме на приятелите, то няма нищо неприлично да приемаме помощ и от тях.
Плутарх
Предишна
1
...
46
47
(Текуща)
48
...
100
Следваща