Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нищо" - страница 100
Няма нищо по-добро или по-необходимо от любовта.
Сан Хуан де ла Крус
Нищо не убива доверието на пациента в лекаря повече от знанието, че лекарят прави добри пари от страданието на пациентите си.
Санджай Гупта
Потопете се в ситуацията, вникнете в нея - и никога няма да забравите нищо.
Санджай Гупта
Мога да запълня моето пространство и тяхното време но нищо не може да запълни тази пустота в сърцето ми.
Сара Кейн
Нищо няма да изгаси гнева ми. Нищо няма да ми върне вярата. Това не е светът, в който искам да живея.
Сара Кейн
Когато си на 20, мислиш си, че ти знаеш всичко. Никой не може да ти противоречи. Но после когато минеш 30, ти мислиш, че нищо не знаеш.
Сара Мишел Гелар
Провалът е част от живота. Успехът не ви учи на нищо, но провалът ви учи на устойчивост. Това те учи да се вдигнеш и да опиташ отново.
Сара Морган
Нямам нищо против разказвач, който се самозалъгва, но уликите за тяхната истина трябва да са там, за да ги види читателят.
Сара Пинбъра
Всички неускорени системи са инерционни, тоест всички системи, които се движат с равномерно праволинейно движение. Няма нищо по-еднозначно и просто от невъзможността да забравиш кого си обичал.
Сара Ратаро
Ако има нещо, което съм научила, то е, че ако продължаваш така, сякаш нищо странно не се случва, то обикновено престава да бъде странно.
Сара-Кейт Линч
Любовта е единствената ни причина да живеем и единствената цел на живота. Живеем в името на любовта и живеем в търсене на любов... не е изненадващо, че продължаваме да търсим любовта. Всички ние не сме нищо друго освен вибрации на любовта. Ние сме поддържани от любовта и накрая се сливаме отново в любовта.
Свами Муктананда
Чрез интензивна дълбока медитация достигате състояние, което е отвъд мисълта, отвъд промяната, отвъд въображението, отвъд различията и двойствеността. След като можете да останете в това състояние за известно време и да излезете от него, без да губите нищо от него, тогава вътрешната божествена любов ще започне да се излива през вас. Няма да видите хората като различни, отделни личности. Ще видите собственото си Аз във всеки около вас. Тогава потокът от любов отвътре ще бъде постоянен и непрекъснат.
Свами Муктананда
И все пак любовта, която изпитваме чрез други хора, е само сянка на любовта на вътрешното Аз. В нас има възвишено място, където обитава любовта. Любовта, която пулсира в пещерата на сърцето, не зависи от нищо отвън. Тя не очаква нищо. Тя е напълно независима.
Свами Муктананда
Той никога не се ражда, никога не умира, без начало и край, вечен и безкраен. През всички времена, минало, настояще и бъдеще, Той остава същият. Произходът и разпадането на Вселената е изцяло в него. Нищо не съществува без неговото съществуване. Той е всичко.
Свами Рама
Петсон не е съвсем същият като всички останали. В това обаче няма нищо лошо.
Свен Нордквист
Гигантските щуки са доста страховити. Финдъс, разбира се, изобщо не се страхуваше от тях, той никога не се страхуваше от нищо. Особено не се страхуваше от гигантски щуки, които не плуваха твърде близо.
Свен Нордквист
Волята няма нищо общо с това. Спирането, когато сте сити, е решение, което вземаме. Точно същото като да решите кои обувки да купите, на кой филм да отидете и на какво да посветите един свободен ден.
Светлана Бронникова
Колкото повече се лишавате от други области, толкова по-силна е тенденцията да се откъснете в област, където никой не може да реши нищо вместо вас, като възрастен самостоятелен човек в областта на храната.
Светлана Бронникова
Въпреки че беше само на малко над трийсет, изглеждаше сякаш отдавна е прегорял и осъзна, че нищо няма да се получи от това.
Север Гансовски
Всеки от нас чете безкрайно много в живота, всеки от нас не помни почти нищо от това, което четем.
Север Гансовски
Ако кажа, че не мисля за нищо - накрая каза той, - нямам предвид, че мисля за нищо. Това са глупости. Дао е вечно, спонтанно, няма име, не може да се опише, то е началото на всичко и начинът, по който всичко се случва. Той не е нещо.
Сеес Нотебоом
Каква е мистерията на чашите или, ако искате, купи? Обърнати черепи, които вече не покриват нищо и са обърнати не към земята, а към небето; те могат да бъдат изпълнени с нещо, но само с нещо, което идва отгоре, от горния свят на слънца, луни, богове и звезди.
Сеес Нотебоом
Предишна
1
...
97
98
99
100
(Текуща)
Следваща