Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хора" - страница 95
В наши дни тълпите хора са като пилета от птицеферма, чиято памет е ограничена до последното хранене.
Емир Кустурица
Само мошениците крадат автомобили. Честните хора взимат автомобили на разсрочка и не плащат ежемесечните вноски.
Жак Тати
Не можете да се доверите на хора, които имат толкова лоша кухня. Това е страната с най-лошата храна след Финландия.
Жак Ширак
Целта на образованието не е да се увеличи количеството на знанието, а да се създадат възможности детето да измисля и открива, да създава хора, способни да правят нови неща.
Жан Пиаже
Аз съм актьор. И за мен това е възможност да се срещна с хора. Едно от предимствата на професията ми е, че влизам в контакт с много хора.
Жерар Депардийо
Ако ние наричаме щастие това, което всички хора наричат нещастие, много ли ще постигнем?
Жорж Бернанос
Не желая да знам, какво може да мисли за талантливите хора човек, който не притежава талант.
Жул Ренар
Романтиците са хора, които никога не са виждали обратната страна на нещата.
Жул Ренар
Умните хора говорят за идеи. Обикновените хора говорят за вещи. Посредствените хора говорят за хората.
Жюл Ромен
Поколение - това са най-вече хората, които са доволни от един от друг; поколение на възрастните хора - това са най-вече хора, които са недоволни от другите.
Карел Чапек
Трябва да властваш и убиваш. за да бъде хора.
Карел Чапек
Големите хора са способни на големи грешки.
Карл Попър
Дотогава докато ние сме отделни лица или цели групи ние няма да се откажем от нашата способност за субективен избор, ние винаги ще бъдем свободни хора, а не просто пешки създадени от науката за поведението.
Карл Роджърс
Според мен обучението е много безцелно за такива хора, които не искат просто да събират маса от знания, а се интересуват главно от упражняване (трениране) на собствените си сили. Не е нужно човек да хваща такъв за ръката и да го води към целта, а само от време на време му давате предложения, за да може той сам да стигне до нея по най-краткия път.
Карл Фридрих Гаус
В края на краищата децата не са само възрастни в процес на създаване. Те са хора, чиито настоящи нужди и права и опит трябва да бъдат взети на сериозно.
Алфи Кон
Чистата поезия е достъпна само за малцина; за обикновените хора тя трябва да се съчетава с почти физическо вълнение, което поражда драма.
Алфред дьо Вини
Опитът е името, което повечето хора дават на направените глупости или преживените неприятности.
Алфред дьо Мюсе
В следващия си живот искам да бъда песимистка. Тогава други хора ще могат да прекарат цялото си време да ме развеселят.
Катрин Уайтхорн
Има хора, които умеят да командват. Това е призвание.
Кир Буличов
Никога не съм изучавал драма - изучавал съм мениджмънт, както повечето хора, които не знаят, какво искат.
Клинт Истууд
Робството е грях, когато белите са били поставени в игото, но не и когато е за африканците. Всички хора са създадени равни, освен ако не решим, че не сте мъж.
Колсън Уайтхед
Това беше ежедневната любов, с която трябваше да се науча да се боря: ако пораснеш с нея, трудно е да си помислиш, че някога ще се срещнеш с нея. Мислех, че е трудно за деца на хора, които наистина се обичат, трудно е да се измъкнат от тази кожа, защото понякога е толкова удобно, че не искаш да развиваш своя собствена.
Колъм Маккан
Предишна
1
...
94
95
(Текуща)
96
...
100
Следваща