Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хора" - страница 92
Ние, американците, разбираме свободата; заслужихме го, живяхме за него и умряхме за него. Тази нация и нейните хора са модели на свобода в един търсещ свят. Можем да бъдем мисионери на свободата в един съмняващ се свят. Гениалността на американската система е, че чрез свободата създадохме изключителни резултати от обикновени стари обикновени хора.
Бари Голдуотър
Безопасно е да се каже, че Конгресът на САЩ сега се управлява от платени служители, а не от хора, избрани да вършат работата.
Бари Голдуотър
Освен това казвам, че това голямо законодателно тяло да пренебрегне Конституцията и основните концепции на нашата правителствена система означава да действа по начин, който в крайна сметка може да унищожи свободата на всички американски граждани, включително свободите на самите хора, чиито чувства и свободи са основният предмет на това законодателство.
Бари Голдуотър
Президентът, който има толкова много причини да се оплаква в други части на света, очевидно не е виждал нищо лошо в признаването на комунистически режим, който е убил повече хора в кратката си история на контрол над гъмжащите от милиони хора в тази велика страна, отколкото всяка друга колекция от диктатори или тирани в историята на света.
Бари Голдуотър
Имам неукротимата наглост да мисля, че мога да ръководя хора навсякъде, бизнес, политика или битка.
Бари Голдуотър
Хора от една професия рядко се събират даже за развлечения, но техните срещи се заключават в това да правят заговор против обществото или планове за увеличение на цената.
Адам Смит
Двуличие: единственият способ да бъдеш приятен за неприятните хора.
Адриан Декурсел
Не обичам хора, безразлични към истината.
Борис Пастернак
Изгубен в мечтите си, някак си пресичам пътните сигнали, блъскайки се в улични лампи или хора, но въпреки това се придвижвам напред, излъчвайки изпарения от бира и мръсотия, но усмихнат, защото куфарчето ми е пълно с книги и същата нощ очаквам да ми кажат мен неща за себе си, които не знам.
Бохумил Храбал
Има достатъчно за всички. Хората смятат, че няма достатъчно, така че получават колкото могат, толкова много хора нямат достатъчно.
Бъкминстър Фулър
Живеем в разлагаща се епоха. Младите хора вече не уважават родителите си. Те са груби и нетърпеливи. Те често обитават механи и нямат самоконтрол.
Бъкминстър Фулър
Богатите хора, които изкарват пари, за да живеят, се превръщат в хора, които живеят, за да гледат пари, които няма къде да поставят.
Василий Ключевски
Добрият филм не може да се направи без голям разход на енергия, време и мисли. А за да снимаш лош филм... Такива хора и без мен са достатъчни.
Венсан Касел
За много хора щастието е цел в живота, а за мен не е. Подозирам, че на мен ми е нужно нещо различно.
Вернер Херцог
Има много военни бежанци и три пъти повече климатични бежанци. Всички те са хора, които вече не могат да живеят там, където са родени. Надявам се да се изправим навреме пред реалността, за да се спасим. Скоро всички ще бъдем мигранти.
Вивиан Уестууд
Запазете тропическата гора за любимите си хора.
Вивиан Уестууд
Лошите хора - това често са добри хора, станали богати.
Вилхелм Швебел
Когато парите престанат да бъдат инструмент в отношенията между хората, такъв инструмент стават хората в ръцете на други хора.
Айн Ранд
Атеистите имат също толкова право на публичен дискурс, колкото всички... хора от всякаква религиозна вяра в тази страна.
Ал Гор
Книгите съществуват не а това, да си прекарвате времето. Те са за това за да разбереш за живота на другите хора.
Алан Бенет
Фантасти - това са хора които не им достига фантазия, за да разберат реалноста.
Габриел Лауб
Ако всички са герои, тогава бедствията и зверствата губят своето значение. Само когато определени хора са герои, а други не, тези трагедии и бедствия, с които се сблъсква човечеството, придобиват смисъл.
Гао Синдзиен
Предишна
1
...
91
92
(Текуща)
93
...
100
Следваща