Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хора" - страница 85
Лошите хора преследват добродетелта по-силно, отколкото добрите я обичат.
Мигел де Сервантес
Повечето хора никога не са напълно присъстващи в сега, защото подсъзнателно вярват, че следващият момент трябва да е по-важен от сегашния. Но така вие пропускате целия си живот, който никога не е сега.
Екхарт Тол
Скромността и верността към дълга биват възнаграждавани само в романите. В живота такива хора биват използувани, а после ги изтласкват настрана.
Ерих Мария Ремарк
Постъпвайте като генерал Айзенхауер: никога не отделяйте и минута в мислите си за хора, които са ви неприятни.
Дейл Карнеги
В Париж младите хора правят кариера с помощта на жените, а жените - с помощта на старци.
Оноре дьо Балзак
Обичам белетристиката, защото чрез нея влизаш в мислите и живота на малките хора, хората, които са били победени, бедните, жените, децата, тези, които никога не са в учебниците по история.
Исабел Алиенде
Ако решиш да променяш света, непременно ще се намерят хора, които ще искат да ти попречат.
Робърт Лъдлъм
Правя снимки, за да помагам на хората да разбират музиката. Много е важно, че съм една и съща в емоционално отношение и в музиката, и в снимките. При повечето хора очите са развити по-добре отколкото ушите. Ако те видят определена емоция в снимка, тогава те ще разберат и музиката.
Бьорк
Понякога ме наричат умен актьор. Аз не разбирам, какво означава това. Харесва ми да работя с умни хора.
Едуард Нортън
За поезията няма големи или малки държави. Нейният домейн е в сърцата на всички хора.
Георгиос Сеферис
Чудовищата съществуват, но те са прекалено малко, за да бъдат опасни. По-опасни са обикновените хора – изпълнители, които вярват и действат без да задават въпроси.
Примо Леви
Нация означава еднакви хора да живеят на едно място.
Джеймс Джойс
Бъди цел за себе си, а не средство за целите на другите хора.
Ерих Фром
Животите на всички хора са приказки, написани от Божиите ръце.
Ханс Кристиан Андерсен
Поетите, знаем, са ужасно чувствителни хора. А темата, по която са най-чувствителни, е пари.
Робърт Пен Уорън
Но има нещо, общо за всички разумни хора, за които природата сама по себе си е както отбранително оръжие; тя е добра и спасителна за всички, а особено за демократичните страни против тираните. Какво е това? То е недоверие. Ако го имате, го задръжте. Ако го пазите, нищо страшно няма да се случи с вас.
Демостен
Гостоприемството е изключително безразсъдно, ако се дава на лоши хора.
Питагор
Не обича много хора справедливият Юпитер.
Вергилий
Няма нищо, че имаме все повече и повече бедни хора, но затова пък богатите стават все по-богати и по-богати.
Марк Аврелий
Едва ли може да се прецени дали е по-добре човечеството да вярва, че боговете се отнасят към нас, или че те нямат такова, като се има предвид, че някои хора не уважават и почитат боговете, а други толкова много, че суеверието им е срамно на тях.
Плиний Стари
Всички сме хора, и за нас е характерна алчността. Но капитализма не я контролира, а я стимулира.
Майкъл Мур
Съвършеното зло винаги печели нещо, сходно с възхищението от по-обикновени хора.
Макс Бранд
Предишна
1
...
84
85
(Текуща)
86
...
100
Следваща