Цитати на тема "Хора" - страница 84
Вашите така наречени експерти са пожелателни мисли. Чувал съм много глупости по този въпрос. Защо мислите, че след мен на власт в Русия трябва да дойдат хора, които са готови да унищожат всичко, което съм направил през последните години? Може би, напротив, това ще бъдат хора, които искат да укрепят Русия, да създадат бъдеще за нея, да създадат платформа за нейното развитие за бъдещите поколения. Защо изведнъж решихте, че разрушителите ще дойдат и ще разрушат и унищожат всичко? Може би някой би харесал това, включително и в Съединените щати.
Владимир Путин
Абсолютната ценност на съвременната цивилизация е, разбира се, свободата. Свобода на всеки гражданин. Но животът на всеки човек е уникален, той е абсолютна ценност, дадена ни свише. И ние сме длъжни да го пазим, за да се радва човек, да обича, да отглежда деца, просто да живее. Нека ви напомня и добре познатата формула: свободата на всеки е ограничена от свободата на другите. В борбата с инфекцията тази формула е повече от подходяща. Ако някой предпочита друго поведение, тоест издига своята лична, неограничена свобода над интересите и свободата на другите хора, то днес той застрашава живота им. И в този случай свободата се превръща в безотговорност, егоизъм и в известен смисъл в насилие над другите, което може да доведе до значителни неприятности.
Владимир Путин