Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хора" - страница 47
Не сме светци, но спазихме уговорката си. Колко хора могат да се похвалят със същото?
Самюъл Бекет
Пият и ядат всички хора, но пиянстват и преяждат само диваците.
Висарион Белински
Лидерите са хора, които вършат правилното нещо, а мениджърите са хора, които вършат нещата правилно.
Уорън Бенис
Нуждаете се от хора, които могат да заведат своите компании в бъдещето, а не да ги върнат оттам.
Уорън Бенис
Опитът би трябвало да ни научи да бъде най-вече нащрек в защита на свободата, когато целите на правителството са благотворителни. Хората, родени на свобода, са по рождение приучени да отблъскват посегателствата спрямо свободата, идващи от злорамерени владетели. Най-големите опасности на свободата обаче се крият в коварното посегателство от страна на усърдни хора, които са добронамерени, но без разбиране.
Луис Брандайс
Има хора, които винаги вървят в първите редове; в случай на успех се обявяват за вождове; в случаи на поражение – твърдят, че са ги тикали напред като заложници.
Веслав Брудзински
99% от неуспехите идват от хора, които се извиняват.
Джордж Вашингтон
Има хора, които не могат да обичат, преди да са ги оскърбили, и онова, което предизвиква у другите отвращение, у тях сàмо разпалва страстта.
Лопе де Вега
Някои хора са толкова гладни, че Бог не може да се появи пред тях в друг вид, освен като хляб.
Махатма Ганди
Работещите хора имат много лоши навици, но най-лошият е работата.
Кларънс Дароу
Има хора, които се появяват по списанията, но аз не знам кои са те. Никога не съм видял какво са направили през своята кариера. Те са получили своята около 10-минутна слава. Истинската кариера, мисля, отнема много дълго време, за да се развива.
Мат Деймън
Капитане, моята религиозна вяра ме учи да се чувствам толкова безопасно в битката, колкото и в леглото. Бог е определил времето за моята кончина. Аз нямам грижа за това, освен да бъда винаги подготвен, когато тя ме застигне. Капитане, това е начинът, по който трябва да живеят всички хора и тогава всички ще бъдат еднакво смели.
Стоунуол Джаксън
Когато бях книжен плъх на десет години и имах навика да целувам снимките на авторите по кориците, сякаш бяха икони, бях смаяна от това, че толкова далечни хора могат да събуждат у мен любов.
Ерика Джонг
Имах привилегията да познавам мнозина наистина талантливи хора.
Ашли Джъд
Нима на вас не е известно, че настоящото блаженство се състои в това, че всички хора се нуждаят едни от други и че вие очаквате помощ от себеподобните си по същия начин както и те я очакват от вас?
Дени Дидро
Всички умни хора изповядват една и съща религия. Каква ли? Умните хора никога не говорят за това.
Бенджамин Дизраели
Машината е оказала пагубено въздействие върху добродетелта, за съжаление, и върху любовта; а младите хора, свикнали с машини, които пораждат инерция и страх, са почти импотентни.
Едуард Далбърг
Всички хора имат равно право на образование, и трябва да се ползват от плодовете на науката.
Фридрих Енгелс
Ако Макдоналдс е добро заведение, защо нашите хора умират на 57 години?
Владимир Жириновски
Повечето хора в това общество, които не са активно луди, са в най-добрия случай превърнати или потенциални лунатици.
Сюзан Зонтаг
СПИН заставя хора да мислят за секса като за потенциално самоубийство. Или убийство.
Сюзан Зонтаг
По-добре свестните хора да питат: "Защо на Катон няма паметник?", отколкото "Защо на Катон има паметник?"
Катон Стари
Предишна
1
...
46
47
(Текуща)
48
...
100
Следваща