Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хора" - страница 18
Питеос направи грешка, като не забеляза, че всяко изкуство се състои от две неща, действителната работа и теорията за нея. Едно от тях, извършването на работата, е подходящо за хора, обучени в отделния предмет, докато другата теория е обща за всички учени.
Витрувий
Някои хора наистина казват, че Ератостен не е могъл да направи извод за истинската мярка на земята. Независимо дали е вярно или невярно, това не може да повлияе на истинността на написаното от мен относно определянето на страните, от които духат различните ветрове.
Витрувий
Защото обсадните работи срещу смелите и смели мъже трябва да се изградят по един план, по друг срещу предпазливите хора и по трети срещу страхливите.
Витрувий
Трудно е - някои хора се вдъхновяват от чувството, но аз съм вдъхновен най-вече от мелодии.
Авичи
Нищо не е скучно, освен за хора, които всъщност не обръщат внимание.
Майкъл Шейбон
Всички говорим за едно и също нещо, независимо дали става въпрос за религиозни хора или духовни хора от Ню Ейдж, или будисти или учени. Всички говорим за чувство на страхопочитание и се чудим на нещо по-велико от нас самите.
Майкъл Шърмър
Моята теза е, че моралът съществува извън човешкия ум в смисъл да бъде не просто черта на отделните хора, а човешка черта; тоест човешка универсална.
Майкъл Шърмър
Има хора, които не могат да рискуват самотата с преживяването. Те винаги трябва да са в ято и да имат човешки контакт.
Мари-Луиз фон Франц
Изглежда, че много хора смятат, че писането на поезия си заслужава, въпреки че не плаща почти нищо и не се чете толкова широко, колкото би трябвало да бъде.
Марк Странд
Трябва да правим разлика между духовността като цяло, която има за цел да ни направи по-добри хора, и религията. Приемането на религия остава незадължително, но да станеш по-добър човек е от съществено значение.
Матийо Рикар
Винаги ще се намерят хора, които ще се чувстват в този свят наистина неудобно. Ето за такива и пея.
Милен Фармер
Има някои хора толкова глупави, че трябва да им покажете всичко. Не разбрах, че има толкова глупави хора, че не можеш да им покажеш нищо.
Мъри Лейнстър
Предимно съм интервюирана от бели хора и се идентифицирам с бялото общество.
Надин Гордимър
Какво по-очарователно от откриването на живота, който еволюира изцяло независимо от живота тук на Земята? На много хора би им било приятно да научат, че не сме съвсем сами в този обширен студен космос. Но се надявам, че нашите сонди Марс няма да открият нищо. Би било добра новина, ако открием, че Марс е напълно стерилен. Мъртви скали и безжизнени пясъци биха повдигнали духа ми.
Ник Бостром
Всичките ми приятели, в същността си не са никакви приятели, а просто хора чиито телефони все още не съм загубил.
Ник Хорнби
През целия си живот най-големите ми благодетели са моите мечти и моите пътешествия; много малко хора, живи или мъртви, са ми помогнали в моята борба.
Никос Казандзакис
Забравеният свят е съставен предимно от развиващите се страни, където повечето хора, съставляващи повече от петдесет процента от цялото световно население, живеят в бедност, а гладът е постоянен спътник и страхът от глад - непрекъсната заплаха.
Норман Борлауг
Тази книга се стреми да премахне мъглите, които пречат на толкова много хора да видят пътя.
Норман Ейнджъл
Няма такова нещо като грациозно стареене. Не срещам хора, които искат да се разболеят от болестта на Алцхаймер, или които искат да се разболеят от рак или артрит или някое от другите неща, които страдат от възрастните хора. Стареенето е лошо за вас и е по-добре просто всъщност да приемем това.
Обри Де Грей
Другите хора звучат плоски за ухото ми; думите им просто висят във въздуха. Но когато майка ми каже нещо, краищата се извиват.
Огастин Бъроуз
Ако се обърнете с молба към мнозинството хора да напишат своята автобиография, то бихте поставили голяма част от тях в най-трудното положение: защото много малко могат да дадат отговор на въпроса, какво са правили вчера.
Ото Вайнингер
Щедростта е добродетел за хората, а не за правителствата. Когато правителствата са щедри, това е с парите на други хора, безопасността на другите хора, бъдещето на други хора.
П. Д. Джеймс
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
100
Следваща