Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хора" - страница 14
Никога не престава да ме учудва: всички се обичаме повече от другите хора, но се грижим повече за тяхното мнение, отколкото за нашето собствено.
Марк Аврелий
Човешките черти и физиономия, макар и съставени от около десет части или малко повече, са така оформени, че сред толкова хиляди хора няма двама, които да не могат да бъдат разграничени един от друг.
Плиний Стари
Ако първобитните хора често са умирали от недостатъчно храна, то сега ние умираме от нейното изобилие.
Тит Лукреций Кар
Политиката мръсна работа: на нея са и нужни практични хора, не презиращи кръвта, търговията с трупове и купуването на мръсотия... Но избирателите още вярват във възможността от триста негодника да се построи честно правителство на страната.
Максимилиан Волошин
Проблемът със социализма е, че в крайна сметка изчерпвате парите на други хора.
Маргарет Тачър
Социалистическите правителства традиционно правят финансова каша. Те винаги изчерпват парите на други хора. Това е доста характерна характеристика за тях.
Маргарет Тачър
Всички хора се раждат свободни и с равни права, но някои после се женят.
Марсел Жуандо
Повечето хора ми казват, че изглеждам ужасно.
Мелани Грифит
Болшинството хора притежават уникалната способност да приемат всичко на вяра.
Олдъс Хъксли
Всички спортове за всички хора.
Пиер дьо Кубертен
Съществуват няколко способа да се изгори книга. И светът е пълен с хора, бягащи със запалени клечки.
Рей Бредбъри
Четенето на добри книги - това е разговор с най-добрите хора от минали времена, и при това такъв разговор, в който ни съобщава само най-добрите си мисли.
Рене Декарт
Тези хора, които се вълнуват особено от страстите, повече от всичко могат да се наслаждават на живота.
Рене Декарт
Обичам трансатлантическите съдове. Това са разкошни болници за здрави хора.
Салвадор Дали
Най-добри хора са тези, благодарение на които все се усмихваш най-често от всички.
Стив Джобс
В крайна сметка, съществува хора, за които парите са преди всичко. Обичайно това са хора, които никога няма да станат богати. Достига богатство само този, който е талантлив, сполучлив и не мисли постоянно за пари.
Стив Джобс
Когато си заобиколен от толкова много самотно живеещи хора, би било изключително егоистично да бъдеш сам.
Тенеси Уилямс
Няма по-печално доказателство за нищожността на човека, отколкото липсата на вяра към великите хора.
Томас Карлайл
Важно е тези, които се занимават с тероризъм, да осъзнаят, че нашата решимост да защитаваме нашите ценности и нашия начин на живот е по-голяма от тяхната решимост да причиняват смърт и унищожение на невинни хора в желанието си да наложат екстремизъм в света.
Тони Блеър
Напишете думите ми. Не съм гангстер и никога не съм бил. Не съм крадецът, който ви грабва портфейла. Не съм човекът, който краде колата ви. Не съм с хора, които крадат и нараняват другите. Аз съм просто твоят брат, който дава отпор.
Тупак Шакур
Трябва да създам Система, в противен случай ще бъда поробен от други хора.
Уилям Блейк
Великите хора често са загивали от ръцете на безделници.
Уилям Шекспир
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
100
Следваща