Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хора" - страница 13
Повечето хора не слушат с намерението да разберат, те слушат с намерението да отговорят.
Стивън Кови
Не пренебрегвай малките хора - те могат да ти помогнат да се издигнеш.
Абу ал Фарадж
Корумпираните свободни хора са най-лошите роби.
Дейвид Гарик
Аз съм агностик и не държа да знам в какво вярват невежите хора.
Кларънс Дароу
Ние сме толкова суетни, че придаваме значение на това, което мислят за нас хора, на които ние не придаваме никакво значение.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Никога не съжалявам надутите хора, защото мисля, че те си носят своя комфорт със себе си.
Джордж Елиът
Всички хора като нас сме ние, а всички останали – те.
Ръдиард Киплинг
Бездарните хора обикновено са най-взискателните критици: без да са в състояние да извършат и най-простото от възможното, не знаейки какво и как да направят, те изискват от другите съвършено невъзможното.
Василий Ключевски
Има хора, които се превръщат в скотове, щом започнат да се отнасят към тях като към хора.
Василий Ключевски
Признателността у повечето хора е прикрито желание да получат още по-големи благодеяния.
Франсоа дьо Ларошфуко
Всяко поколение иска нови символи, нови хора, нови имена. Те искат да се разграничат от своите предшественици.
Джим Морисън
Има само три вида хора: тези, които се учат чрез четене; тези, които се учат чрез наблюдение; останалите, които трябва да се допрат до електрическата ограда.
Уил Роджърс
Америка е една огромна замразена тарталета, заобиколена от милиони гладуващи хора.
Глория Стейнем
Цели народи биха изпаднали в ужас, ако знаеха какви жалки хора ги управляват.
Шарл Морис дьо Талейран
Четейки за живота на големите хора, открих, че първата победа, която са спечелили е била над тях самите - самодисциплината е първото, което е дошло при тях.
Хари С. Труман
Болшинството хора хабят повече време и енергия да заобикалят проблемите, отколкото да се опитват да ги решат.
Хенри Форд
Образованието прави машини, които действат като хора и създава човек, който действа като машина.
Ерих Фром
В критикари обикновено се превръщат тези хора, които биха станали поети, историци, биографи, ако можеха, но изпробвайки своите таланти в тези или други области и пертърпявайки неуспех, са решили да се заемат с критика.
Антон Чехов
Най-щастливи са тези хора, които носят щастие на другите.
Дени Дидро
Ако не можем да живеем изцяло като хора, нека поне направим всичко възможно да не живеем изцяло като животни.
Жозе Сарамаго
Богатите хора, които нямат убеждения, са по-опасни в съвременното общество от бедните жени, които нямат морал.
Джордж Бърнард Шоу
Такъв е престижът на Нобеловата награда и на това място, където стоя, че ме подтикват не да скърцам като благодарна или извиняваща се мишка, а да рева като лъв, горд от своята професия и от големите и талантливи хора, които са я практикували през вековете.
Джон Стайнбек
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
100
Следваща