Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Време" - страница 91
Свободата е различна. Свобода за и свобода от. Във времената на анархия имаше свобода за. Сега ви е дадена свобода от. Не си струва да я подценявате.
Маргарет Атууд
Защо човек толкова години се опитва да преодолее времето, но не се е научил дори да го спира?
Маргарет Атууд
Жените имат странен начин да причиняват болка. Те си причиняват болка на себе си, но обръщат всичко така, че мъжът едва след време разбира, че именно на него са му причинили болка.
Маргарет Атууд
Ако модата е станала повсеместна, значи вече е отживяла времето си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Защо не дойдете да ме видите по някое време, когато нямам нищо друго..., освен радио.
Мей Уест
С времето всяка истина излиза наяве.
Менандър
Времето проверява приятеля, както огъня - златото.
Менандър
В държавното управление има неща, към които един писател не бива да се приспособява, защото това са "временни мерки". Приспособяването на писателя към съвременността е изискване на времето, но ако писателят се приспособява, към "временните мерки", то започват да протестират дори самите администратори.
Михаил Пришвин
Хората, организиращи свободното си време така, че да учат задочно у дома си, рядко остават дълго време подчинени в работата си.
Наполеон Хил
На пръв поглед да започнеш от най-ниското стъпало и постепенно да си пробиваш път нагоре изглежда логично, но основните му недостатъци са, че отнема много време и че повечето хора, започнали от това стъпало, никога не успяват да повдигнат глава, за да видят своя шанс, и остават винаги долу.
Наполеон Хил
Истински богат е онзи, който има повече приятели, отколкото врагове, не се страхува от никого и е толкова зает да строи, че няма време да руши надеждите и плановете на другите.
Наполеон Хил
Времето, което много хора губят само за клюкарстване, е достатъчно, за да си осигурят целия лукс, на който завиждат у другите. Времето е най-голямото ни богатство.
Наполеон Хил
За да се даде преценка за нашето време, е достатъчно да се припомни, че неговите моралисти са социолозите.
Николас Гомес-Давила
Или скептик, или католик: останалото ще погине с времето.
Николас Гомес-Давила
От известно време аз не казвам това, което мисля, нито мисля това, което казвам и ако понякога ми се изплъзва някоя истина, я крия измежду толкова лъжи, че е трудно да се припознае.
Николо Макиавели
Ако настъпят мрачни времена, ще бъдеш сам.
Овидий
Ние хвалим миналото, но живеем със своето време.
Овидий
Времето отминава, а ние мълчаливо стареем с годините.
Овидий
Разликата е не в това дали е вечно и преходно дадено учение, а в това дали е жизнено за известно време или не струва още от самото си раждане.
Освалд Шпенглер
Ненавистта и страхът се различават така както времето и пространството, кръвта и окото, ритъмът и напрегнатостта, героизмът и святостта.
Освалд Шпенглер
Обичам любовта, където двама си делят и хляба, и леглото. Любов, която е до време или до век. Любов – подобно бунт, назряващ в сърцето, а не парализа сърдечна. Любов, която ще настигне. Любов, която няма да настигнем.
Пабло Неруда
Пази парите в трудни времена, пази жената повече от парите, но душата си пази повече и от жената, и от парите.
Патанджали
Предишна
1
...
90
91
(Текуща)
92
...
100
Следваща