Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Време" - страница 87
Класика - това не е задължително това, което е съвършено; това просто означава, че на човек от време на време му се отдава да създаде нещо прекрасно.
Жул Ренар
Критиците са достойни за снизхождение - те през цялото време говорят за другите, а за самите тях никой не говори.
Жул Ренар
Животът е кратък, но колко дълго време е от раждането до смърта.
Жул Ренар
Предполагам, че всичко, което наистина можем да споделим с хората, е вкус към същите видове време.
Зелда Фицджералд
- Майка ти беше същата. През цялото време тя щеше да умре и доживя до деветдесет и две години. - И все пак тя умря, нали?
Зелда Фицджералд
За виното трябва време и умение да се разговаря. Затова американците пият уиски.
Иля Илф
Аз мисля за себе си, като дете, което, играе на морския бряг, и е намерило няколко гладки камъчета и по-пъстри раковини, отколкото се е отдало на друго, като в това време неизмеримия океан на истината се разстила пред моят взор неизследван.
Исак Нютон
Ако имате същия проблем от дълго време, може би не е проблем. Може би е факт.
Ицхак Рабин
Всяка повърхност жадува за прах, защото прахът е плътта на времето, времето е плът и кръв, както казва поетът; но тук жаждата е изчезнала.
Йосиф Бродски
Живота е кратък. В него няма време за репетиции. Шоуто е сега.
Камерън Диас
Към разсейващите професии принадлежат особено моите лекционни курсове, които провеждам тази зима за първи път и които сега струват много повече време, отколкото ми харесва. Междувременно се надявам, че втория път този разход на време ще бъде много по-малък, в противен случай никога не бих могъл да се примиря с него, дори практическата (астрономическа) работа трябва да доставя много повече удовлетворение, отколкото ако човек донесе на B няколко по-посредствени глави, които иначе биха спрели на А.
Карл Фридрих Гаус
Според мен обучението е много безцелно за такива хора, които не искат просто да събират маса от знания, а се интересуват главно от упражняване (трениране) на собствените си сили. Не е нужно човек да хваща такъв за ръката и да го води към целта, а само от време на време му давате предложения, за да може той сам да стигне до нея по най-краткия път.
Карл Фридрих Гаус
...както нашият приятел Зак често е отбелязвал, в наши дни тези, които се справят най-добре с астрономията, не са университетските преподаватели на заплата, а така наречените дилетанти, лекари, юристи и така нататък. Оплаквайки фрагментарното време, оставено на професор остава след изпълнение на преподавателските си задължения.
Карл Фридрих Гаус
Не си струва да губим време, в опити да измените света; достатъчно е да се уверим, че светът няма да ни промени.
Карлос Руис Сафон
Приемете времето такова, каквото е, вятъра такъв, както духа, жената такава, каквато всъщност е.
Алфред дьо Мюсе
Когато вие сте млади, вие много страдате и се вълнувате - всичко ни изглежда много важно и сериозно, но с времето става все по-просто.
Катрин Деньов
В следващия си живот искам да бъда песимистка. Тогава други хора ще могат да прекарат цялото си време да ме развеселят.
Катрин Уайтхорн
Винаги съм безпределно щастлив, когато играейки някого, аз мога да се изгубя в чуждият характер и за известно време да забравя себе си.
Кевин Бейкън
Уморените малки хора говорят за трудни времена и проблеми.
Кен Киси
...старостта е едно от нашите наказания, но в същото време е едно от неотменими човешки права.
Клифърд Саймък
Колко време отнема да бъдем заедно... за да разберем човек?
Клифърд Саймък
На младото момиче трябва известно време, за да намери мъжа на своя живот. Това не и пречи да се ожени за междувременно.
Колет
Предишна
1
...
86
87
(Текуща)
88
...
100
Следваща