Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Време" - страница 8
Не мога да командвам вятъра и времето.
Хорацио Нелсън
Рядко вярвам на нещо, защото по времето, когато трябва да се вярва, аз наистина не съм там, за да вярвам.
Гъртруд Стайн
Добър театрален критик е този, който разбира какво се случва в театъра по негово време. Големият театрален критик обаче разибира и това, което не се случва.
Кенет Тайнън
Съществен елемент на политиката е времето.
Пиер Елиът Трюдо
Ако римляните трябваше да учат латински, нямаше да им стигне времето да завоюват света.
Хайнрих Хайне
След време ще сме в състояние да дадем на Южна Африка най-големия възможен подарък - едно по-човешко лице.
Стив Бико
Само в мечтите си сме свободни. През останалото време имаме нужда от заплата.
Тери Пратчет
Добрите стари времена – всички времена, които са стари, са добри.
Джордж Байрон
Не ограничавай детето само със собствените си знания, защото то е родено в друго време.
Рабиндранат Тагор
Още от началото младоженците следва да се предпазват от разногласия и нападки, виждайки как неотдавна залепените гърнета се разпадат лесно при най-малък тласък; а след време, когато местата на съединяване станат здрави, нито огън, нито желязо няма да им повлияят.
Плутарх
Когато на човек умре майка му наистина боли. Но с времето той свиква. Такъв е животът!
Мохамед Али
Съсредоточете всички сили за достигане на желаното, за да не ти остане време да се боиш от нежеланото.
Наполеон Хил
Само любовта и дружбата осветяват самотата на нашето време. Щастието не е даденост, за него трябва постоянно да се борите. И мисля, когато то дойде, е важно да умеете да го приемате.
Орсън Уелс
Никога не лъжат толкова, както по време на война, след лов и преди избори.
Ото фон Бисмарк
Ако през цялото време мислиш: "Аз съм гений", в края на краищата ставаш гений.
Салвадор Дали
По същество, ако искаме да насочим живота си, трябва да поемем контрола над последователните си действия. Не това, което правим от време на време, оформя живота ни, а това, което правим последователно.
Антъни Робинс
Времето е драгоценен подарък, даден на нас, за да станем по-умни, по-добри, зрели и съвършени.
Томас Ман
Музиката не е нищо друго, освен диви звуци, цивилизовани във времето и мелодията.
Томас Фулър
Времето е лош съюзник.
Уинстън Чърчил
Защо жените толкова много време отделят на своят външен вид, а не на развитието на интелекта? Защото слепите мъже са много по-повече, от умните.
Фаина Раневска
Ние искаме да завладеем всичко, като че ли имаме време да притежаваме всичко.
Фридрих II Велики
Съществува само едно велико приключение - това е да пътешестваш вътре в себе си, и тук няма значение нито времето, нито пространството, нито даже постъпките.
Хенри Милър
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
100
Следваща