Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Време" - страница 72
Рой си спомни времето, когато той и баща му разговаряха за битка. - Важно е да отстояваме това, което е правилно, - каза г-н Еберхард, - но понякога има тънка граница между смелост и глупост.
Карл Хайасън
Историята е това, което се случва, което, пресичайки времето, унищожавайки го, влиза в контакт с вечността.
Карл Ясперс
В младостта си Алберт Айнщайн прекара една година в безцелно мързелуване. Не стигаш доникъде, като не "губиш" време – нещо, което, за съжаление, родителите на тийнейджърите често забравят.
Карло Ровели
Ако храната вече не беше задължена да извършва междуконтинентални пътувания, а оставаше част от система, в която може да се консумира на къси разстояния, щяхме да спестим много енергия и емисии на въглероден диоксид. И само си помислете какво бихме спестили в екологично отношение без транспортиране на дълги разстояния, охлаждане и опаковане – което така или иначе се озовава на сметището – и съхранение, което краде време, пространство и огромни части от природата и красотата.
Карло Петрини
Болшевизмът се представяше като икономическа заплаха за самите тях в същото време, когато нацизмът се представяше като политическа заплаха за техните страни.
Карол Куигли
Исус не прекарва много време в дискусии относно триединството или първородния грях или въплъщението, които са занимавали по-късните християни. Той обикаляше, вършейки добро и проявявайки състрадание.
Карън Армстронг
Често, когато се вгледате в историята, поне през обектива, който много от нас са гледали на историята - курсове в гимназията и колежа - голяма част от цвета излиза от нея. Остава ви период от време, който не изглежда толкова странен и ирационален, колкото времето, което всъщност преживявате.
Карън Джой Фаулър
От еволюционна гледна точка децата са буквално проектирани да учат. Детството е специален период на защитена незрялост. Дава време на младите дишащи да овладеят нещата, които ще трябва да знаят, за да оцелеят като възрастни.
Алисън Гопник
Времето е безценно, но не ни струва нищо. С него можете да правите всичко, което искате, но не можете да го притежавате. Можете да го похарчите, но не можете да го задържите. И след като сте го загубили, няма как да си го върнете. Просто го няма.
Алисън Дюбоа
Обичах те преди да те обичам днес и ще те обичам отново. Времето се връща.
Катлин Макгауън
Младите винаги измислят добрите идеи; защото губят време. Те следват своята страст и правят нещо, не търсейки печалба, а просто правят това, което е интересно.
Кевин Кели
Всъщност това е по-умно престъпление, защото си представете, ако ограбите банка или търгувате с наркотици. Ако ви хванат, ще прекарате много време в ареста. Но с хакването е много по-лесно да се извърши престъплението и рискът от наказание е нисък.
Кевин Митник
След като изляох от от хотела си в Ню Йорк, започна да ме преследва жена папарак, която изведнъж се спъна в нещо и падна, разбивайки си устата в асфалта. Аз се завтекох до нея и я попитах "Добре ли сте?", а тя в същото време не спря да ме снима.
Кейт Мос
Самотните майки преминават през сложни времена. Обществото е невероятно осъдително. Аз знам това.
Кейт Уинслет
Преди да навършите 32 е невероятно време да направите радикални неща. Вие разбирате кой сте, докато разбирате кой не сте.
Кели Кътроун
Не приемам лекомислено, че донесох живот на този свят. Те ви очакват всеки ден, тези сладки малки ангелчета. Трябва да имате време, за да си взаимодействат ежедневно.
Кели Кътроун
Нещо различно се случва с мозъка ми, когато слагам писалка на хартия: темпото на писане или рисуване ви забавя и ви дава повече време за мисли.
Кери Смит
Винаги съм в кухнята, готвя и експериментирам - обичам го. И от време на време си мисля: "Трябва да напиша готварска книга" или "Трябва да пиша за списания за храни". И тогава отново се връщам към писането на художествена литература.
Киран Десаи
Дълго време синът ни беше малко момче с аутизъм, което беше определен вид предизвикателство. Сега, когато той е тийнейджър с аутизъм - и тийнейджър, който забелязва момичета - изобщо сме изправени пред нещо друго.
Клер Лазебник
Историците ще се справят с много по-широк кръг от източници от биографите и ще покриват по-широк спектър от събития, време, народи.
Клеър Томалин
Докато историците могат да продължават да се опитват да правят големи, обмислящи и дефиниращи разкази, те работят във време, когато читателите знаят, че друг разказ винаги е в очакване и че колкото по-интелигентен е един историк, толкова по-колеблив и самоизследващ се тон.
Колм Тойбин
Всеки, който се занимава с изкуства, знае, че ако пишете роман или пиеса или нещо друго, трябва да сте готови някой да каже: "Времето ви изтече".
Колм Тойбин
Предишна
1
...
71
72
(Текуща)
73
...
100
Следваща