Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Време" - страница 71
Вещите са битова митология, в която се гаси нашият страх от времето и смърта.
Жан Бодрияр
Структурата на швейцарската управляваща класа е твърда и непроменена от времето на Наполеон. Те седят на своите планини и изнасят лекции на света за демокрацията. Това е невероятно проявление на самодоволство и арогантност.
Жан Зиглер
Вечност - това е времето, когато съществуват идеали.
Жан Паул
Жените биха били по-добре, когато вече нямаха нужда от мъже, отколкото от собствената си независима самоличност... Колко време ми отне след развода ми, за да разбера, че да останеш сам не е същото като да бъдеш самотен.
Алис Стейнбах
Когато имах шоу във френската телевизия, хората ме питаха как сакото ми остава безупречно по време на готвене. Цялата ви зона трябва да бъде чиста - и трябва да я поддържате по този начин.
Жоел Робушон
Хората имат много собственически отношения със Супермен. Важно е да зачитате иконографията и канона, но в същото време трябва да разкажете история.
Зак Снайдър
Мисля за архитектурата през цялото време. Това е проблема. Но винаги съм била такава. Сънувам я понякога.
Заха Хадид
В болница хората трябва да могат да имат време за себе си.
Заха Хадид
Мисля, че обучението на архитекти ви позволява да видите какво ще се случи десет години преди време, или двадесет. Не се досещате, не е интуитивно, основава се на изследвания - и може да грешим.
Заха Хадид
Няма човек, който изобщо да няма свободно време. Офисът не е постоянно светилище, а неделята е институция. Така по принцип през тези красиви часове свободно време всеки би имал възможност да се вдигне в истинска скука. Но въпреки че човек иска да не прави нищо, нещата се правят с него: светът се грижи човек да не намери себе си. И дори човек да не се интересува от него, самият свят е твърде заинтересован, за да намери спокойствието и тишината, необходими, за да бъде толкова отегчен от света, колкото в крайна сметка заслужава.
Зигфрид Кракауер
По време на моята пънк фаза през деветдесетте години бях наистина в Nirvana. Гардеробът ми се състоеше от скъсани рипсени дънки и фланелени ризи. Един ден след училище боядисах косата си в синьо. Мама не беше фен на това решение.
Иванка Тръмп
Каквото и да чуя за родителите си, за семейството си, каквото и да чета, факт е, че съм абсолютно горд, че съм Тръмп. Известно време се тревожех, че през целия си живот някак си съм под сянката на родителите си, но не е лоша сянка под която да бъдем.
Иванка Тръмп
Да напише роман може всеки, ако му дадат шест седмици време, писалка, хартия и да махнат телефона и жената му.
Ивлин Уо
През вековете християните са приспособявали виденията на Йоан от Патмос към променящите се времена, четейки собствените си социални, политически и религиозни конфликти в космическата война, която той така силно предизвиква. И все пак неговата Книга Откровение апелира не само към страха и желанията за отмъщение, но и към надеждата.
Илейн Пейджълс
В края на времето, когато Бог съди нас, хората, просто се надявам, че ще си спомни да съди и себе си.
Индра Синха
Забравете за известно време, че имате очила на носа си, а и че е есен в душата ви.
Исак Бабел
Не се тревожа за изгубеното време - винаги мога да използвам ситуациите в роман.
Йежи Кошински
Мога да създавам държави точно както мога да създавам действията на моите герои. Ето защо много от пътуванията ми се струват загуба на време.
Йежи Кошински
Споделете любовта. Споделяне на времето. Споделете приятелство. Просто споделете. Вложете малко любов във всичко, което правите.
Йехуда Бърт
За продължителността на своя колективен живот или времето, през което може да се приеме неговата идентичност, всеки клас прилича на хотел или омнибус, винаги пълен, но винаги с различни хора.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Вечерта е най-доброто време на деня. Завършва дългият работен ден и можеш да си починеш и да се радваш на живота.
Кадзуо Ишигуро
Градината е приятел, който можете да посетите по всяко време.
Какудзо Окакура
Предишна
1
...
70
71
(Текуща)
72
...
100
Следваща