Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Време" - страница 55
За щастие или по друг начин живеем във време, когато средният индивид трябва да знае няколко пъти повече, за да бъде информиран, както го правеше само преди тридесет или четиридесет години. Да бъдеш "образован" днес изисква не само повърхностно познаване на изкуствата и науките, но и чувство за взаимовръзка, каквото се преподава в малко училища. И накрая, да бъдеш "образован" днес, по отношение на по-големите нужди, означава подготовка за световно гражданство; накратко, образование за оцеляване.
Норман Казънс
Настоящият начин на живот на земята е лудост, която все пак е смъртоносна, тъй като е законна. Рационалното съществуване е възможно, но изисква световно съзнание и световен дизайн. Хората, които развиват навика да мислят за себе си като за граждани на света, изпълняват първото изискване за разум в наше време.
Норман Казънс
Научихме се да живеем в свят на грешки и дефектни продукти, сякаш са необходими за живота. Време е да приемем нова философия в Америка.
Норман Казънс
Времето е дар, даден ви, даден, за да ви даде времето, от което се нуждаете, времето, от което се нуждаете, за да имате времето от живота си.
Нортън Джъстър
Не можете да подобрите звука, като имате само тишина. Проблемът е да се използва всеки в подходящото време.
Нортън Джъстър
През 1972 подписах профсъюзна карта за SEIU. И през последните 38 години, 14 като президент, това беше моят живот. Виждал съм най-чудодейните, грандиозни неща. Но има време за учене, време за водене и време за напускане.
Анди Стърн
Паметта на възрастните става по-ясна и ясна с времето. Няма съжаление.
Андреа Камилери
Алкохолът е машина на времето, която се движи само в една посока. Когато след запой се събудиш и с удивление разбереш, каква е днешната дата...
Андрей Краско
Понякога губя цяла сутрин в очакване на журналисти и други хора, които ме търсят. Но винаги намирам време за четене, разговор с приятелите си и усещане какво се случва в този свят.
Оскар Нимайер
Във всяка комерсиална обстановка времето идва в три форми. Има реално време, има възприемано време и има комбинация от двете.
Пако Ъндърхил
С течение на времето скритите истини се превръщат в тъмната почва на измамата в нещо много по-лошо.
Пати Калахан Хенри
Това е сега и завинаги – моментът, който всеки трябва да има, моментът, който обхваща всички останали моменти; сега и преди, сега и след: през цялото време.
Пати Калахан Хенри
Ако успеете да накарате всички хора в една организация да гребат в една и съща посока, можете да доминирате във всяка индустрия, на всеки пазар, срещу всяка конкуренция, по всяко време.
Патрик Ленсиони
Просвещението е процес, протичаш във времето, и е една от формите на еволюция.
Петер Слотердайк
По това време бях като новоизлюпена лястовица, живееща високо в ниша в стрехите, която от време на време наднича над върха на гнездото си с малките си светли очи.
Пиер Лоти
Живеем през най-вълнуващото, предизвикателно и най-критичното време в човешката история. Никога преди не е било възможно толкова много; и никога досега не е било заложено толкова много.
Питър Ръсъл
Тъй като делът на хората, достигащи по-високи състояния на съзнание, се увеличава, тази инерция ще намалее и в същото време ще започне да се натрупва поддържащ импулс в новата посока.
Питър Ръсъл
Книгите бяха моята класна стая и мой довереник. Книгите ми разшириха хоризонтите. Книгите ме утешаваха в най-трудните ми времена. Книгите промениха живота ми.
По Бронсън
Твърде много хора прекарват твърде много време, опитвайки се да усъвършенстват нещо, преди наистина да го направят. Вместо да чакате съвършенството, бягайте с това, което искате, и го поправяйте по пътя...
Пол Арден
С течение на времето става все по-очевидно, че правилата, които математикът намира за интересни, са същите като тези, които природата е избрала.
Пол Дирак
Освен значението си за много клонове на науката, знанието за океаните има практическа стойност за човечеството. Интелигентното развитие на нашата риболовна индустрия, полагането на океански кабели, правилното изграждане на пристанищни съоръжения, океанската търговия и навигация, както и дългосрочното прогнозиране на времето, всичко това зависи от разбирането на океана.
Пол Шумейкър
Ако имате достатъчно време за всичко, значи сте безделник.
Радислав Гандапас
Предишна
1
...
54
55
(Текуща)
56
...
100
Следваща