Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Време" - страница 51
За да се постигне пълен успех, трябва към красотата на стила да се прибавят и забележителни идеи. Без това литературното произведение не може да издържи изпитанието на времето.
Клод Адриан Хелвеций
Пести времето!
Сенека
Толкова много мъже... и толкова малко време.
Мей Уест
Животът е шахматна дъска и вашият противник е времето. Играете срещу противник, който няма да толерира нерешителността.
Наполеон Хил
При несгодите на настоящето трябва да се утешаваме с мисълта, че е имало и по-тежки времена, но и те са отминали.
Николай Карамзин
Времето не чака, добротата е безсилна, късметът непостоянен, а лъжата ненаситна.
Николо Макиавели
В днешно време младите хора си въобразяват, че парите са всичко, а когато остареят, вече го знаят със сигурност."
Оскар Уайлд
Всяка сутрин е време да започнете живота си отначало.
Паулу Коелю
На човек никога не му се дава желание, без в същото време да му се даде и силата да го осъществи.
Ричард Бах
Много бързо се ангажирам емоционално, но нямам намерение да прекарам времето си с някого, ако не го обичам. За мен обаче не е трудно да се влюбя и да заобичам.
Сиена Милър
Времето ви е ограничено, затова не го губете, като живеете нечий чужд живот. Не попадайте в капана на догмата, което означава да живеете с резултатите от мислите на други хора. Не позволявайте на шума от мненията на околните да удави вътрешния ви глас. И най-важното – съберете смелостта да последвате сърцето и интуицията си.
Стив Джобс
Времето лети като стрела, макар че минутите пълзят.
Феликс Менделсон Бартолди
Някои хора приличат на модни песнички, които се пеят само известно време.
Франсоа дьо Ларошфуко
Лошите времена пораждат лоши мисли.
Хенрик Ибсен
Никога не бързайте, и ще пристигате на време.
Шарл Морис дьо Талейран
При съмнителни случаи времето е най-добрият тълкувател.
Дионисий Халикарнаски
Ако живеем добре, времената също са добри. Каквито сме, такива са времената.
Августин
Тухлите ще бъдат най-използваеми, ако са направени две години преди употреба; тъй като те не могат да изсъхнат напълно за по-кратко време. Когато се използват свежи неизсъхнали тухли в стена, мазилката се втвърдява и се втвърдява в постоянна маса, но тухлите се утаяват и движението, причинено от тяхното свиване, им пречи да се придържат към нея и те се отделят от съединението си с нея. В Утика при изграждането на стени използват тухла само ако е суха и е направена преди пет години и е одобрена като такава от авторитета на магистрат.
Витрувий
Мисля, че биографията е толкова интересна, колкото и живота и времето, които осветява.
А. Скот Бърг
Е, всъщност израснах през шейсетте. Всъщност се чувствам много щастлив, че това беше моят отрязък от време, с който бях раздаден. Нека си припомним, че истинската мотивация през шейсетте години, а дори и през петдесетте, беше Студената война.
Ан Друян
Ако израствате в Ирландия и четете книги, тогава наистина сте длъжни да опитате свое време. Това не е точно избор. Все още не знам дали съм писател. Повярвайте ми, има дни, в които се съмнявам.
Ан Енрайт
Хората ми дадоха толкова лошо време да искам бебе. Не исках бебе и все още не го искам. Исках куче.
Ан Патчет
Предишна
1
...
50
51
(Текуща)
52
...
100
Следваща