Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Време" - страница 23
Има само един тактически принцип, който не подлежи на изменение – да използваш всички налични средства, за да нанесеш максимално количество наранявания, вреди и разрушения на враговете си за минимално количество време.
Джордж Патън
Всичко е добро само на своето място и в своето време.
Ромен Ролан
Съпругът ми ми подари огърлица. Тя е фалшива. Аз исках да е фалшива. Може би съм параноична, но в тези времена, не желая около врата си нещо, което струва повече от главата ми.
Рита Ръднър
Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Рождеството е ден, който вмества цялото време в едно.
Александър Смит
Събитията, влияейки на човека, не изменят равномерно различните, забелязвани у него, слоеве от понятия и чувства. Времето стърже и ни разкопава, както землекопа почвата, и така открива нашата нравствена геология.
Иполит Тен
Не е важно кой е напред в едно или друго време при избори или надбягване с коне. Само конят, който пристига пръв на финалната линия, има значение.
Хари С. Труман
Президентът всъщност е един превъзнасян човек на публичните връзки, който прекарва времето си ласкаейки, целувайки и сритвайки хората, за да ги накара да направят това, което във всеки случай смятат да направят.
Хари С. Труман
Ако си заедно с някого за известно време, автоматично започваш да зависиш от него, като от патерица. И тогава всичко свършва.
Ким Уайлд
Талантът се познава по една-единствена проява, но за да се познае характера, е необходимо дълго време и постоянно общуване.
Хайнрих Хайне
Триминутно мислене е достатъчно да се открие това, но мисленето е досадно и три минути са много дълго време.
Алфред Едуард Хаусман
Истински вечните произведения на изкуството остават... достъпни и доставят наслада във всички времена и народи.
Георг Хегел
През всички времена богатството на езика и ораторското изкуство са вървели ръка за ръка.
Антон Чехов
Лошата новина не е като виното. С времето не става по-добра.
Колин Пауъл
Отнема половин живот време преди да осъзнаем, че животът е проект "Направи си сам".
Наполеон Хил
Времето отмива всичко, независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко, времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него.
Стивън Кинг
Ако човек се усмихва през цялото време, той най-вероятно продава нещо, което не работи.
Джордж Карлин
Дали съм с теб или без теб е единственият начин, по който аз измервам времето.
Хорхе Луис Борхес
Ние не си избираме страната, в която да се родим, нито хората, които са ни родили, нито пък времето, в което сме се родили, но избираме едно нещо – да бъдем човеци или не.
Павле (Сръбски)
Смъртта ни заобикаля през цялото време, смъртта е съдбата на цялото човечество. Сега се водят войни, хората умират в ужасни страдания и ние трябва да се научим да бъдем спокойни по отношение на собствената си смърт, защото в нея виждаме как възниква живот, вечен живот.
Антоний Сурожски
Най-мъдро от всички - времето, то разкрива всичко.
Талес
Времето е най-скъпоценното от всички средства.
Теофраст
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
100
Следваща