Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Време" - страница 21
Естествено е да се опитате да разберете собственото време и да се стремите да анализирате силите, които го движат.
Емили Грийн Болч
Технологиите ни предоставят удобствата, които намаляват бариерите на времето и разстоянието - телеграфа и кабела, телефона, радиото и останалите.
Емили Грийн Болч
Работейки без почивка, нямаш време за мислене за смъртта.
Енцо Ферари
Започваме да виждаме цялата вселена като холографски взаимосвързана мрежа от енергия и информация, органично цялостна и самореферентна във всички мащаби на нейното съществуване. Ние и всички неща във Вселената сме нелокално свързани помежду си и с всички останали неща по начини, които не са ограничени от досегашните ограничения на пространството и времето.
Ервин Ласло
Имаме очи и гледаме през цялото време, през целия ден. И аз просто мисля, че каквото и да докоснат очите ни, трябва да бъде красиво, с вкус, привлекателно и важно.
Ерик Карл
Ренесансът е време на наемни войници, нашето е време на наемен труд.
Ерик Хофер
Винаги е било особената сила на германското ръководство да предоставя широк обхват на самостоятелността на подчинените командири - да им разпределя задачи, които оставят метода на изпълнение по преценка на индивида. От незапомнени времена - със сигурност още от времето на старейшина Молтке - този принцип отличава военното ръководство на Германия от това на другите армии.
Ерих фон Манщайн
Чесността е истински аристократизъм на нашето време.
Жозеф Ернест Ренан
Войниците са граждани на сивата земя на смъртта, които не извличат дивидент от утрешните времена.
Зигфрид Сасуун
Обичам да мисля една мисъл и след това обичам да я следвам, като малко семе, дълго време и да видя накъде ме води този растеж. Понякога ме води до съвсем различно място от мястото, където е започнало и това ми доставя радост.
Июн Ли
Науката възниква от поезията... когато времената се променят, двете могат да се срещнат отново на по-високо ниво като приятели.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Две от най-големите тирани на земята: случаят и времето.
Йохан Готфрид Хердер
По време на половин век литературно творчество се стремях да въведа философията на еволюцията в сферата на литературата и да вдъхновя читателите си да мислят в еволюционно отношение.
Йоханес Йенсен
Да знаеш не е твърде взискателно: просто изисква памет и време. Но разбирането е съвсем различен въпрос: това изисква интелектуални способности и обучение, самосъзнателно осъзнаване на това, което човек прави, опит в техниките за анализ и синтез и преди всичко перспектива.
Карол Куигли
Делата, които по това време изглеждаха маловажни, биха се оказали важни; мъничък акт на егоизъм и немилост или, обратно, необмислен акт на щедрост би се превърнал в мярка за човешкия живот.
Карън Армстронг
Докато ние мислим, как да убием време, времето ни убива.
Алфонс Але
Статистиката показва, че смъртността нараства осезаемо във военните по време на война.
Алфонс Але
Какво да им кажа в съблекалнята? Наистина нищо. През повечето време дори не знам какво ще направя сам.
Кени Далглиш
Самото небе е осмият цвят на дъгата, разпространен върху цялото небе за нас през цялото време.
Ким Робинсън
Не се сърдете на времето - девет десети от човечеството не може да започне нито един разговор, ако времето не се промени.
Кин Хъбърд
Лъжата ще галопира по средата на света, преди истината да има време да си навлече бричовете.
Кордел Хъл
Всички отнемаме ценни моменти от безмилостните челюсти на времето.
Кресида Коуел
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
100
Следваща