Цитати на тема "Свят" - страница 98
Чист демократ ли съм? Разбира се, аз съм абсолютен и чист демократ. Но знаете ли какво не е наред? Дори няма значение, трагедията е истинска. Фактът, че съм толкова сам, просто няма други такива на света. Да видим какво става в Северна Америка - ужасът е същият: мъчения, бездомници, Гуантанамо, задържане без съд и разследване. Вижте какво се случва в Европа: бруталното отношение към демонстрантите, използването на гумени куршуми, сълзотворен газ в една и друга столици, убийствата на демонстранти по улиците. Изобщо не говоря за постсъветското пространство. Имаше една надежда за момчетата от Украйна, но те просто се дискредитираха напълно, там нещата отиват към чиста тирания. Пълно нарушение на Конституцията, всички закони и прочее. След смъртта на Махатма Ганди няма с кого да разговаряме.
Владимир Путин
Вашата задача е не просто да направите нещо ново, вашата задача е да направите фундаментално нова стъпка. Вижте как се развива светът днес. Има държави, които са несравнимо по-големи от нашата по население, има държави, където технологиите, съвременните методи на управление са много по-ефективни от нашите. Но възниква въпросът: ако съществуваме повече от 1000 години и активно се развиваме и укрепваме, означава ли, че имаме нещо, което допринася за това? Това "нещо" е вътрешен "ядрен реактор" на нашия народ, руски човек, руски човек, който ни позволява да вървим напред. Това е един вид пасионарност, за която говори Гумильов, която тласка страната ни напред. И така, вие, тези, които сега навлизате в активен живот, трябва да имате това предвид и да постигнете качествено по-добри резултати.
Владимир Путин