Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 96
Хъбард създава църквата на сциентологията в Холивуд през 1954 по някаква причина. Той разбра, че знаменитостите са все по-често характеристика на американския обществен живот и самите знаменитости ще бъдат почитани като второстепенни божества в древния свят. Идеята беше: ако можете да ги получите, помислете колко хора биха последвали.
Лорънс Райт
Когато отидох в Египет веднага след 11 септември, бях много разстроен. Преди живеех в Египет. Имах много приятели там. Прекарах две години като преподавах там. Изпитвах много нежни чувства към тази част на света и фактът, че култура, която толкова харесвах, беше атакувала собствената ми култура, наистина ме разстрои.
Лорънс Райт
Бин Ладен е мъртъв. Ал Кайда евентуално ще умре. Но моделът, който Ал Кайда създаде за асиметрична терористична група, която има огромни последици в света, далеч отвъд размера на групата, това ще продължи. Други групи ще се опитат да следват този модел.
Лорънс Райт
Тегленето на въже между сциентолозите и анти-сциентолозите за наследството на Хъбард създаде два подути архетипа: най-важният човек, живял някога, и най-великият измамник в света. Хъбард определено беше грандиозен, но да го наречем просто измамник означава да игнорира сложността на характера му.
Лорънс Райт
Слушай, бин Ладен е... знаеш, той не е без значение. Той беше важен през цялото време. Само фактът, че той успя да избегне залавянето или убиването в продължение на почти десетилетие, всъщност повече от десетилетие, ако се върнете към бомбените атентати в посолството през 1998, когато за първи път го преследвахме. Той беше символ на съпротивата, а също и на провала на американската политика да достигне и да спре този вид терор. Това насърчи други имитатори по целия свят. Така че получаването на бин Ладен е неизмеримо важно.
Лорънс Райт
Светът е красиво място, в което да се родиш, ако нямаш нищо против някой хора да умират през цялото време или може би само гладуват част от времето, което не е наполовина лошо, ако не си ти.
Лорънс Ферлингети
Къде са сега воините от света на духа? Къде са тези, които издигат глас за истина, които ни водят към доброта, красота, сила и здраве? Къде са тези, които изричат сърдечни думи, които ще ни отведат от пустинята? Домовете ни са изчезнали и нацията е унищожена, но ние нямаме Йеремия, който да извика последната си тъжна песен на света и на потомството.
Лу Сюн
Някои хора се срещат по начина, по който небето среща земята, неизбежно и няма спиране или задържане на любовта им. Той съществува в завършен свят, извън обсега на здравия разум.
Луиз Ърдрич
Добре облечена жена, въпреки че чантата й е болезнено празна, може да завладее света.
Луиза Брукс
Мрежовият свят предлага обещанието, че може би индустрията на информационните технологии ще започне, за първи път от около десетилетие, да се занимава с проблеми на ниво изпълнителен директор.
Луис В. Герстнер
Това, което се опитвам да направя, е да давам резултати, а не обещания; резултати, а не визия; резултати, а не концепции. Светът е циничен по отношение на обещанията на IBM.
Луис В. Герстнер
Първоначално исках да бъда учител, а след това щях да стана инженер и да строя мостове и магистрали, но доста скоро отидох в света на бизнеса. Никога не съм успял да бъда учител, освен по различен начин.
Луис В. Герстнер
Дойдох в света с две безценни предимства: добро здраве и любов към ученето.
Луис Л'Амур
Аз съм просто търсач на знания, приемайки света за моята провинция, защото изглежда, че всички знания са взаимосвързани и всяка наука зависи до известна степен от останалите.
Луис Л'Амур
На света има толкова много неприятни неща, че да си измисляме още?
Луси Мод Монтгомъри
Човек не може да остане тъжен за много дълго време в такъв интересен свят, нали?
Луси Мод Монтгомъри
Ако все още има мъже, които наистина искат да живеят на този свят, те първо трябва да се осмелят да говорят, да се смеят, да плачат, да се ядосват, да обвиняват, да се бият - за да могат поне да прочистят това проклето място от неговата проклета атмосфера!
Лу Сюн
И моя връх в живота е да дам на света това, което като един голям късметлия ми беше дадено - екстаза от божествения съюз на моята музика и моите танци.
Майкъл Джексън
Младата, прелестна, поетична, унасяща в света на бляновете любов - само тя на земята може да донесе щастие.
Антон Чехов
Нямам нужда от нищо друго. Всяка сутрин ставам от леглото и се изправям срещу света, защото знам, че ти съществуваш.
Силвия Дей
Светът е красив, но има заболяване, наречено човек.
Фридрих Ницше
Всяка сутрин се будя твърдо решен да променя света и едновременно с това да си изкарам дяволски добре. Това понякога прави трудно планирането на деня.
Е. Б. Уайт
Предишна
1
...
95
96
(Текуща)
97
...
100
Следваща