Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 94
Не мисля, че имам от какво да се срамувам или да се извинявам по отношение на това, което Америка направи за света.
Колин Пауъл
В Ирландия романите и пиесите все още имат странна сила. Писането на художествена литература и създаването на театрални образи могат да повлияят на живота там по-мощно и потайно от речи или дори законодателство. Въображаемите светове могат да се настанят дълбоко в частната сфера, измествайки много други неща, особено когато публичната сфера е крехка.
Колм Тойбин
За писателите наистина е важно да намират и съкровища читатели, още повече, когато са на другия край на света.
Колм Тойбин
Създавате свят далеч от дома и правите нови стаи за себе си. Но когато се приберете у дома в старите си стаи, светът, който сте създали за себе си, престава да бъде истински. Изглежда всичко се руши. Всеки, който е изпратен в интернат, може да го разбере.
Колм Тойбин
Говорих за необходимостта от американско лидерство, говорих за значението на Съединените щати за един по-спокоен свят, свят, който е доста бурен през последните години и се нуждае от силна американска котва.
Кондолиза Райс
В крайна сметка, когато светът гледа към Америка, те гледат към нас, защото ние сме най-успешният политически и икономически експеримент в човешката история.
Кондолиза Райс
Ще вземем звезда от небето и ще подпалим хиляди светове...
Кордуайнър Смит
Ако можем да измислим иновации и да обучим младите хора да поемат нови работни места и ако успеем да преминем към чиста енергия, мисля, че имаме капацитета да изградим този свят, който не зависи от изкопаемите горива. Мисля, че ще се случи и няма да унищожи икономиката.
Кофи Анан
Не мисля, че обикновените неща са много интересни, затова се опитвам да си представя свят, който е по-малко обикновен.
Крис ван Алсбърг
Възможността да създадете малък свят между две парчета картон, където времето съществува, но е спряло, където хората говорят и аз им казвам какво да кажат, е вълнуваща и възнаграждаваща.
Крис ван Алсбърг
Библиотеката не се нуждае от прозорци, Андрю. Имаме книги, които са прозорци в светове, за които дори не сме и мечтали.
Крис Грабенстайн
Мисля, че естествено ме привличат неща, които са малко от този свят.
Кристина Ричи
Ние не живеем в особено атрактивен свят. Не си спомням, освен като малко момче, нещо друго освен доста мрачен свят.
Кристофър Лий
Интересувам се от сънищата, наистина от дете. Винаги съм бил очарован от идеята, че вашият ум, когато спите, може да създаде свят в съня и вие го възприемате така, сякаш наистина е съществувал.
Кристофър Нолан
Да мислиш добре за себе си и да провъзгласиш този факт на света не с гръмки думи, а с велики дела. Да живееш с вяра, че целият свят е на твоя страна, стига да си верен на най-доброто, което е в теб.
Крисчън Ларсън
Само си представете, колко би станал хармоничен нашият свят, ако всеки човек - млад или стар сподели с останалите това, което при него се получава най-добре от всичко.
Куинси Джоунс
Убеден съм в отвъдното, независимо от богословието. Ако светът е изграден рационално, трябва да има задгробен живот.
Курт Гьодел
Смисълът на света е разделянето на желанието и факта.
Курт Гьодел
Любовта е винаги въпрос на живот и смърт. И когато тя си тръгне, ти мислиш, че е настъпил краят на света и занапред има само пустота.
Лана Дел Рей
Има много неща на този свят, от които трябва да се страхуваме, но мъртво тяло не е едно от тях.
Аманда Стивънс
Малко са предметите, които съответстват на социалната значимост на образованието на жените в съвременния свят.
Амартя Сен
Ако обикновените хора наистина са знаели, че съзнанието, а не материята е връзката, която ни свързва помежду си и света, тогава техните възгледи за войната и мира, замърсяването на околната среда, социалната справедливост, религиозните ценности и всички останали човешки начинания биха се променили коренно.
Амит Госвами
Предишна
1
...
93
94
(Текуща)
95
...
100
Следваща