Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 92
Оставащият свят не може да се очаква да регулира живота си с часовник, който винаги е бавен.
Жорж Помпиду
Моя баща никога не ми е казвал, че ме обича. Въпреки това по неговите постъпки аз винаги разбирах, че той ме обича повече от всичко на света.
Зинедин Зидан
Няма човек, който изобщо да няма свободно време. Офисът не е постоянно светилище, а неделята е институция. Така по принцип през тези красиви часове свободно време всеки би имал възможност да се вдигне в истинска скука. Но въпреки че човек иска да не прави нищо, нещата се правят с него: светът се грижи човек да не намери себе си. И дори човек да не се интересува от него, самият свят е твърде заинтересован, за да намери спокойствието и тишината, необходими, за да бъде толкова отегчен от света, колкото в крайна сметка заслужава.
Зигфрид Кракауер
Науката и технологиите могат да решат всички световни проблеми и исторически е доказано, че правят света по-добър и по-добър.
Золтан Ищван
Трансхуманистичната технология ще направи много за света, който светът все още не може да си представи, включително да преодолее някои климатични проблеми, пред които е изправен светът.
Золтан Ищван
Смехът и иронията напомнят, че не сме затворници на този свят, а пътешественици през него.
Ибън Алегзандър
Сега този лек дъх изчезна отново в света, в това облачно небе, в този студен пролетен вятър.
Иван Бунин
И в бизнес, и в личен живот винаги съм откривала, че пътуванията ме вдъхновяват повече от всичко друго, което правя. Доказателствата за езиците, културите, пейзажа, храната и дизайнерската чувствителност, които откривам по целия свят, могат да бъдат намерени във всяко парче от моите бижута.
Иванка Тръмп
Трябва да сте сигурни в това, което правите. Всеки, който е направил нещо на този свят, е мразен. Ако не ви мразят, нищо не сте направили.
Йехуда Бърт
Не забравяйте, че всеки от нас има силата да променя света.
Йоко Оно
Мечтая за свят, свободен от детски труд, свят, в който всяко дете ходи на училище. Свят, в който всяко дете получава правата си.
Кайлаш Сатяртхи
Нека обединим света чрез състраданието към нашите деца.
Кайлаш Сатяртхи
На първо място, всеки трябва да признае и почувства, че детското робство все още съществува в света, в неговото най-грозно лице и форма.
Кайлаш Сатяртхи
Това ме разгневява, когато устойчивостта свикне като неясна дума. За 90 процента от света устойчивостта е въпрос на оцеляване.
Камерън Синклер
Отнасяйте се към света като към провалена държава; тогава можете да разберете играчите, необходими за поправянето му.
Камерън Синклер
В реалният свят има достатъчно поводи за благоговейно изумление. Природата е много по-изобретателна по отношение на чудесата, отколкото ние с вас.
Карл Сейгън
Не можем да погледнем към съвестта на света, когато собствената ни съвест спи.
Карл фон Осиецки
Всички романи са за престъпност. Трудно ще намерите роман, който да не съдържа криминален елемент. Не се виждам като писател на криминални романи, но в моите книги има престъпления. Това е естеството на разказването на истории, ако искате да отразявате реалния свят.
Карл Хайасън
Гастроном, който не е природозащитник, е просто глупав. Докато един природозащитник, който не е гастроном, е тъжен. Възможно е да промените света дори като запазите концепцията за правото на удоволствие.
Карло Петрини
Децата растат и откриват, че светът не е такъв, какъвто изглеждаше от четирите стени на домовете им. Човечеството като цяло прави същото.
Карло Ровели
Антрополозите посещават храмовите обекти и четат надписите и измислят истории за маите, но не четат правилно знаците. Това е просто тяхното въображение. Други хора пишат за пророчеството в името на маите. Казват, че краят на света ще дойде през декември 2012 г. Старейшините на маите са ядосани от това. Светът няма да свърши. Ще се трансформира.
Карлос Бариос
Всичко е предсказано от математическите цикли на календарите на маите. -- Ще се промени -- всичко ще се промени. Празниците на маите гледат на датата 21 декември 2012 г. като на прераждане, началото на Света на петото слънце. Това ще бъде началото на нова ера, произтичаща от и означена от слънчевия меридиан, пресичащ галактическия екватор и Земята, която се изравнява с центъра на галактиката.
Карлос Бариос
Предишна
1
...
91
92
(Текуща)
93
...
100
Следваща