Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 90
След като всички са свързани с всички и всичко останало, вече нищо няма значение. Ако всички по света са ваши приятели във Фейсбук, тогава защо изобщо имате приятели във Фейсбук? Върнахме се откъдето започнахме. Крайната комплексност е просто поредната ентропия.
Дъглас Рушкоф
Нещата са объркани в света, това е всичко.
Е. Локхарт
Има много неща на този свят, които ще ви потиснат и ще ви направят добри за нищо, ако ги вземете на сериозно, и които ще ви развеселят, ако не го направите.
Е. Ф. Бенсън
Когато даваме на света това, което искаме най-много, ние лекуваме счупената част във всеки от нас.
Ева Енслър
Вече много години имам чувството, че борбата на собственото ми тяло е свързана и свързана с жени, които срещам по света. Мисля, че сме заедно в това.
Ева Енслър
Когато написах "Доброто тяло", станах на 40 и изведнъж имах този стомах. Изглеждаше като краят на света. Защото не ценя тялото си. Непрекъснато го преценявах, но и не живеех в него.
Ева Енслър
Колко добре биха могли да живеят всички хора на света, ако искаха само, ако разбираха само!
Александър Фадеев
Нито един човек в света не е обогатен от дискусии. Само чрез среща с реалността, с истината, добротата, красотата.
Александър Шмеман
Целият свят е една огромна жена, а ние сме в нейната утроба, още не родени, щастливо съзряваме.
Евгений Замятин
Детето и големият артист - те сами получават усещането свежо, както беше в началото на света.
Едит Ситуел
Винаги ми се е струвало странно, че в нашите безкрайни дискусии за образованието толкова малко се набляга на удоволствието да станеш образован човек, огромния интерес, който той добавя към живота. За да бъдем уловени в света на мисълта - това е да бъдем образовани.
Едит Хамилтън
Голямото изкуство е израз на решение на конфликта между изискванията на света отвън и този отвътре.
Едит Хамилтън
Положителна наука е наука, изгубени в света.
Едмунд Хусерл
Относителността на истината води след себе си до относителност на съществуване на света .
Едмунд Хусерл
Няма друг бог освен живота. Животът е единственото свято нещо. И когато това върви, това е смъртта на Бог.
Едмънд Купър
Глупостта на хората, а не тяхното твърдо сърце беше голямата причина за бедността в света.
Едуард Белами
Икономистите създават свои собствени светове. Ние сме като малки богове с нашата изкуствена икономика, искаме да видим какво ще се случи.
Едуард Прескът
И това, което ме ужасява, е, че навлизаме във фаза, в която, ако започнете да говорите за това като нещо, което може да бъде разбрано исторически - без никакво съчувствие - ще бъдете смятани за непатриотични и ще бъдете забранени. Много е опасно. Задължение на всеки гражданин е да разбере напълно света, в който живеем, и историята, от която сме част и която се формираме като свръхсила.
Едуард Саид
Обидно е, че хората с позитивен възглед на света обкръжаващите ги считат в най-добрия случай за наивни, а в най-лошия за глупаци.
Ейми Адамс
Мисля, че най-важното нещо в света е да бъдеш смел. Предпочитам да бъда смела, отколкото красива. По дяволите, бих се задоволил да се държа смело.
Ейми Блум
Единственият начин, по който ще оцелеем, е да бъдем добри. Единственият начин, по който можем да постигнем нещо в този свят, е чрез помощта, която получаваме от другите. Никой не може да го направи сам, без значение колко страхотни са машините.
Ейми Полър
Образованието й я накара само да се замисли за това - че колкото и да промени живота си, тя не може да промени света, който я заобикаля.
Ейми Тан
Предишна
1
...
89
90
(Текуща)
91
...
100
Следваща