Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 85
Според будизма всеки човек е Буда, който е забравил първоначалната си същност. Ако ние в разглезения Запад, израснали с толкова много предимства, не можем да претендираме за собственото си здраве и агенцията си, предпочитайки да се възприемаме като безпомощни жертви, тогава кой би го направил? Кой би поел отговорността за света?
Даниел Пинчбек
Емоциите ви са предназначени да се колебаят, точно както кръвното ви налягане има за цел да се колебае. Това е система, която трябва да се движи напред и назад, между щастие и нещастие. Така системата ви води през света.
Даниел Гилбърт
Грешно е да обвиняваме някого, че не е успял да прогнозира точно в непредсказуем свят. Въпреки това изглежда справедливо да обвиняваме професионалистите, че вярват, че могат да успеят в невъзможна задача.
Даниел Канеман
Емпатията е да застанеш на мястото на някой друг, да чувстваш със сърцето си, да виждаш с очите му. Не само емпатията е трудна за възлагане и автоматизиране, но прави света по-добро място.
Даниъл Пинк
В момента имаме най-сложната връзка с технологията, която някога сме имали. Сега вашият обикновен човек има повече технологии в живота си, отколкото целият свят е имал преди 100 години.
Даниел Х. Уилсън
Традиционно икономиката игнорира политиката, но разбирането на политиката е от решаващо значение за обяснението на неравенството в света.
Дарон Аджемоглу
Животните наистина са по-древни, по-сложни и в много отношения по-сложни от нас. Те са по-съвършени, защото остават в рамките на страховитата симетрия на Природата, точно както е замислила Природата. Те трябва да бъдат уважавани и почитани, но може би не повече от слона, най-емоционално наземния бозайник в света.
Дафни Шелдрик
Може би светът на човек може да се разраства по всички правилни начини, не твърде широк, за да стане плитък, достатъчно голям, за да запази дълбочината си.
Деб Калети
Холивуд е огромна част от моя живот, тъй като знам, че имам безброй фенове по целия свят.
Деби Рейнълдс
Всичко, което искам, е хората, когато четат книгите ми, да се чувстват придружени, да чувстват, че не са сами на света.
Дебора Могак
В света има около четири милиона различни видове животни и растения. Четири милиона различни решения на проблемите да останат живи.
Дейвид Атънбъро
Бях прокълнат от песимизма както на руснаците, така и на евреите, две от най-мрачните племена в света. И все пак, ако в мен нямаше величие, може би имах таланта да го разпозная в другите, дори и в най-дразнещите.
Дейвид Бениоф
Когато големите момчета във Вашингтон мечтаят да преобразят света, малките момчета се прибират вкъщи в чували.
Дейвид Игнейшъс
Съвременните научни знания се появиха на части. Историците писаха за човешката история; физиците се занимаваха с материалния свят; и биолози са изследвали света на живите организми. Но имаше малко връзки между тези дисциплини, тъй като изследователите се съсредоточиха върху правилното определяне на подробностите.
Дейвид Крисчън
Ето какво е най-ужасното в съвременният свят: хората мислят, че героите на телевизионните новини умират без болка и без кръв.
Дейвид Линч
Студената война беше изключително скъпа и погълна целия свят.
Дейвид Ремник
Владимир Путин иска практически неща, като края на икономическите санкции, но също така иска далеч по-голямо влияние в Европа и в общите идеологически тенденции в света.
Дейвид Ремник
Бих искал да видя Русия да не напада Украйна или да оказва натиск и да заплашва балтийските държави. Но ние живеем в реалния и съществуващия свят.
Дейвид Ремник
През шейсетте хората приемаха киселина, за да направят светът странен. А днес светът е станал толкова странен, че хората приемат прозак, че да го направят нормален.
Деймън Олбърн
Хленченето за вашите собствени, на другите или на света е основен елемент в това, което обикновено наричаме невроза.
Албърт Елис
Дори несправедливостта има своите добри страни. Дава ми предизвикателството да бъда толкова щастлив, колкото мога в един несправедлив свят.
Албърт Елис
Вярвам, че тук, в Южна Африка, с всичките си различия в цветовете и расите; ще покажем на света нов модел за демокрация. За нас е предизвикателство да дадем нов пример за всички. Нека не страним от тази задача.
Албърт Лутули
Предишна
1
...
84
85
(Текуща)
86
...
100
Следваща