Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 79
Преди всичко дължим на децата на света да спрат конфликтите и да им създадат нови хоризонти.
Фредерик де Клерк
Имам големи симпатии към Америка. Много е, много е трудно да бъдеш единствената останала суперсила в света.
Фредерик де Клерк
Когато Добрият Господ започва да се съмнява в света, той си спомня, че е създал Прованс.
Фредерик Мистрал
Най-смешното нещо на света е трагедията.
Фрида Кало
Щастието е състояние на пасивност. Колкото сме по-щастливи, толкова сме по-пасивни по отношение на обективният свят. Колкото по-свободни ставаме, толкова повече се приближаваме към разумността, толкова по-малко нуждаем от щастие.
Фридрих Шелинг
Във време, когато Индия преживява големи промени и с Китай вероятно ще наследи света от запад, важно е писатели като мен да се опитват да подчертаят бруталните несправедливости на обществото.
Аравинд Адига
Големият икономически подем на Индия, пристигането на Интернет и аутсорсингът, разбиха стената между провинциална Индия и света.
Аравинд Адига
На 73 години съм. Виждал съм всичко. Срещал съм крале, кралици, президенти, обиколил съм света. Имам едно нещо, което бих искал да направя: да се опитам да постигна мир.
Ариел Шарон
Ако трябва да посъветвам нашите братя във Франция, ще им кажа едно нещо - да се преместят в Израел възможно най-рано. Казвам това на евреите по целия свят, но там мисля, че е задължително и те трябва да се преместят незабавно.
Ариел Шарон
Израел е единствената държава в света, която е готова да направи отстъпки, въпреки че не е загубила нито една война.
Ариел Шарон
Имам чувството, че империята е нещо, което или се приема за даденост в космическата опера - не се поставя под въпрос, просто се представя като факт от изграждането на света - или се представя толкова зло, че да бъде неразбираемо лошо...
Аркади Мартин
Финансите съставляват тази точка на опора, която, съгласно Архимед, позволява да се преобърне целия свят.
Арман Жан дю Плеси дьо Ришельо
Светът на изкуството е джунгла, отекваща от призивите на порочна ревност и безмилостна битка между дилъри и колекционери; но цял живот съм се разхождал в джунглите на бизнеса и борбата със зъби и нокти за снимки ми идва като форма на релаксация.
Арманд Хамър
Никой, който не е напълно сляп, не може да не види, че Бог е събрал в жената цялата красота, на която е способен целият свят.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Трябва активно да мислим как биха изглеждали нашите изобретения, ако бъдат експлоатирани от някой с по-малко морален компас и да решим дали светът наистина ще бъде по-добре с тях в него.
Хана Фрай
Винаги съм чувствал, че един учен дължи на света само едно нещо и това е истината, както той я вижда. Ако истината противоречи на дълбоко вкоренени вярвания, това е твърде лошо. Тактът и дипломацията са добри в международните отношения, в политиката, може би дори в бизнеса; в науката само едно нещо има значение и това са фактите.
Ханс Айзенк
Ето го парадоксът: образът на един опасен свят никога не е бил излъчван по-ефективно, отколкото сега, докато светът никога не е бил по-малко насилствен и по-безопасен.
Ханс Рослинг
Всяка група хора, които питам, смятат, че светът е по-страшен, по-насилствен и по-безнадежден - накратко, по-драматичен - отколкото е в действителност.
Ханс Рослинг
Миграцията обаче не беше единственото неприятно преживяване, което преживях. Роден съм и живях в страна, управлявана от брутален диктатор, чиито войни никога не са свършвали, и от ранна възраст бях страстен към разбирането на света чрез познание.
Хасан Бласим
Колкото повече намаляваме размера на нашия свят, толкова повече ще бъдем негови господари.
Хасинто Бенавенте
Ако трябва да изоставим загрижеността за това, което е истина, кое е невярно и какво остава неопределено, светът ще бъде напълно хаотичен. Дори тези, които отричат важността на истината, от една страна, бързо се хвърлят върху всеки, който е хванат в лъжа.
Хауърд Гарднър
Съвременният свят е безплоден, пуст и лъжлив. Надявам се, че аз ще мога да доживея до тези дни, в които всички строители ще банкрутират, Япония ще обеднее, и всичко наоколо ще се покрие с висока дива трева.
Хаяо Миядзаки
Предишна
1
...
78
79
(Текуща)
80
...
100
Следваща