Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 69
Да живееш в света, без да осъзнаваш смисъла на света, е като да се луташ в голяма библиотека, без да докосваш книгите.
Менли Палмър Хол
Класиката не е за древния свят. Отчасти става въпрос за древния свят, но е за нашия разговор. По този начин се опитваме да говорим с древността.
Мери Биърд
Светът пред нас е пощенска картичка и аз си представям историята, която пишем върху нея.
Мери Пиърсън
Ако само. Това трябва да са двете най-тъжни думи в света.
Мерседес Лаки
Неравенството не е едно и също нещо като несправедливостта; и според мен именно последната е подбудила толкова много политически сътресения в богатия свят днес.
Ангъс Дийтън
Оцелелият чувства света по различен начин, отколкото просто живия.
Мила Кунис
За да бъде светът свободен той трябва да полудее. Аз не искам просто да живея. Аз не искам просто да бъда тук. Има ли нещо за мен на света?
Милен Фармер
Много странно е да не гледаш на света от гледна точка на учен. Човек върви през живота и не знае или му е все едно, откъде се е взел въздуха, как са се появили звездите на нощното небе и колко са далеч. Лично аз искам да знам това!
Мичио Каку
Както знаете, макробиотиката е помогнала на хиляди болни хора; но това е детска градина. Целта на макробиотиката е да станем свободни да променим целия този свят в това, което искаме – нещастие към щастие, болест към здраве, война към мир, нещастие към любов. Когато постигнете тази свобода, вие ставате деца на Царството Небесно.
Мичио Куши
Нито една страна в света не може истински да е в разцвет, ако се потиска женският потенциал и се лишава от силите на половината свои граждани.
Мишел Обама
Винаги съм смятал, че уикендът е свята традиция, уважавана от добрите хора навсякъде. Не и в Уексфорд.
Маурийн Джонсън
Трябва да приемаме света такъв, какъвто е, а не такъв, какъвто бихме искали да бъде.
Морис Але
Считам, че е справедливо да кажа, че е подложен на голям стрес и ако искам значителни промени, това е защото светът преминава през значителни промени.
Мохамед ел Барадей
Хората се чувстват репресирани от собствените си правителства; те се чувстват несправедливо третирани от външния свят; те се събуждат сутрин и кого виждат - виждат разстреляни и убивани хора: всички мюсюлмани от Афганистан, Ирак, Сомалия, Судан, Дарфур.
Мохамед ел Барадей
Все още живеем в свят, в който ако имате ядрено оръжие, купувате сила; купувате застраховка срещу атака.
Мохамед ел Барадей
Всяко правителство зависи от това как реагира на отказа на основните права на човека навсякъде по света, включително в Египет.
Мохамед ел Барадей
Ако можех да имам само 1 на сто от парите, изразходвани за глобално въоръжение, никой на този свят нямаше да си ляга гладен.
Мохамед ел Барадей
Светът е на неравномерно пътуване към нова дестинация и Новото нормално.
Мохамед Ел-Ериан
Почти всички ранни християнски бащи са били против смъртното наказание, въпреки че то, разбира се, е било стандартна практика в древния свят.
Н. Т. Райт
Не мисля, че съм гражданин на света; Аз съм много гражданка на моята държава. Но моята страна е тясно свързана с други части на света и се влияе от това, което се случва там.
Надин Гордимър
В своя глобален еклектизъм те признават, че нито едно общество, никоя държава или континент не могат да предположат да създадат истински човешка култура за света.
Надин Гордимър
Това, което се случи в Ирак и Сирия, беше, че светът мълчи, докато ИДИЛ се разширява.
Надия Мурад
Предишна
1
...
68
69
(Текуща)
70
...
100
Следваща