Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свят" - страница 4
В една бутилка вино има повече мъдрост от всичките книги на света.
Луи Пастьор
Да носиш полза на света е единствения начин да бъдеш щастлив.
Ханс Кристиан Андерсен
Око за око и скоро целият свят ще ослепее.
Махатма Ганди
Може да не съм най-умният в света, но със сигурност съм си взел умни колеги.
Франклин Делано Рузвелт
Образованието е най-мощното оръжие, което може да се използва, за да се промени светът.
Нелсън Мандела
Светът е книга, а който не пътува, чете само страница.
Августин
На света щеше да се извършва много по-малко зло, ако не можеше да се прави зло под етикета на доброто.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Вярата, че има само една истина и че самият той притежава това, ми се струва най-дълбокият корен на всяко зло, което е в света.
Макс Борн
Ако Бог е направил света перфектен механизъм, Той поне призна толкова много на нашия несъвършен интелект, че за да предскажем малки части от него, не е нужно да решаваме безброй диференциални уравнения, а можем да използваме зар със справедлив успех.
Макс Борн
Аз съм единственият човек на света, който искам да разбера по-добре.
Оскар Уайлд
За да общуваме ефективно, трябва да осъзнаем, че всички сме различни по начина, по който възприемаме света и използваме това разбиране като ръководство за комуникацията си с другите.
Антъни Робинс
Харесва ми да бъда жена в мъжки свят. В края на краищата, мъжете не могат да носят рокли, но ние можем да носим панталони.
Уитни Хюстън
В света на бизнеса огледалото за обратно виждане винаги е по-ясно от предното стъкло.
Уорън Бъфет
Аз винаги съм знаел, че съм звезда. А сега целият свят е съгласен с мен.
Фреди Меркюри
В света има само един начин да спечелиш в спорове - това е да се избягваме спорове.
Дейл Карнеги
За да промените света, трябва първо да възстановите реда в главата си.
Джими Хендрикс
Невежеството е най-добрата наука на света: тя се дава без труд и не огорчава душата.
Джордано Бруно
По всички доказателства ние сме на света, за да не правим нищо.
Емил Чоран
Без жертви, без усилия и лишения не могат да живее в света: живота - не е градина, в която расте само едно цвете.
Иван Гончаров
Понякога, когато един човек липсва, целият свят изглежда обезлюден.
Алфонс дьо Ламартин
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.
Бъртранд Ръсел
Каква превъзходна комедия би бил този свят... само ако нямахме своя роля в него!
Дени Дидро
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
100
Следваща