Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хоро" - страница 69
Фалшивите хора най-малко познават хората - защото са твърде заети да крият собствената си същност.
Клод Адриан Хелвеций
Ако живееш според законите на природата, никога няма да си беден. Aко живееш според законите на хората, никога няма да си богат.
Сенека
Целият свят е за хората, но за какво са хората, ако не заради самите себе си?
Максим Горки
Светът не възнаграждава хората за това, което знаят. Той им се отплаща за онова, което вършат или са подбудили другите да го свършат.
Наполеон Хил
Човек, който отблъсква хората с поведението си, няма никакъв шанс за успех.
Наполеон Хил
Бедността се държи за хората, които са се примирили с нея, така както парите избират този, който целенасочено ги търси.
Наполеон Хил
Хората много по-често биха се удряли с чука по пръста, ако болката се усещаше едва след година.
Николас Гомес-Давила
На древните писатели принадлежи мисълта че хората страдат, когато са в беда, и се отегчават, когато са щастливи, но и двете пораждат едни и същи последици.
Николо Макиавели
"Бъди жив!" - заявява клоунът. Ако си жив, ти трябва да размахваш ръце, да скачаш, да шумиш, да се смееш и говориш с хората. Защото животът е пълна противоположност на смъртта. Когато умреш, ти оставаш завинаги в една и съща позиция. Ако си прекалено тих, ти не живееш.
Паулу Коелю
Но само в мечтите си хората могат да бъдат истински свободни. Винаги е било тъй и винаги така ще бъде.
Робин Уилямс
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг...
Стивън Кинг
Ако хората получаваха целия секс, който можеха да издържат, те щяха да се чувстват щастливи и доволи, само да си седят и да се усмихват. Искам да кажа, че никога няма да почувстате агресия, ако сте получли каквото ви трябва, нали? Много секс за всички – това е решението на световните проблеми.
Тед Търнър
Все още обичам хората, които съм обичала, дори и да пресичам улицата, за да ги избегна.
Ума Търман
Хората са безутешни, когато ги лъжат врагове или ги предават приятели, но нерядко изпитват удоволствие, когато лъжат или предават сами себе си.
Франсоа дьо Ларошфуко
Истинският път минава по въже, което е опънато не кой знае колко високо, а само малко над земята. Изглежда поставено така, като че по-скоро да кара хората да се препъват, а не да вървят по него.
Франц Кафка
Храмът на Церера трябва да бъде на уединено място извън града, до което хората не са непременно водени, но с цел да й принесат жертви.
Витрувий
Хората си мислят, че ако сте учен, трябва да се откажете от тази радост от откритието, от тази страст, от чувството за голямата романтика на живота. Казвам, че това е напълно противоречащо на истината.
Ан Друян
Даването на име е хубаво. Отне ми дни, преди да успея да произнеса име за първото си дете (ами ако хората не го харесаха?), И подозирам, че и ние сме й дали тайно, второ име, за да я пазим в безопасност.
Ан Енрайт
Намирам, че съм ирландка, доста износващо нещо. Отнема толкова много работа, защото е социална конструкция. Хората мислят, че ще бъдеш това, това и това.
Ан Енрайт
Работя по изреченията. Много от нещата, които хората намират за отличителни в писането ми, смятам за естествени.
Ан Енрайт
Хората ми дадоха толкова лошо време да искам бебе. Не исках бебе и все още не го искам. Исках куче.
Ан Патчет
Предишна
1
...
68
69
(Текуща)
70
...
100
Следваща