Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хоро" - страница 30
Америка е създадена не да произвежда богатство, а да реализира визия, да реализира идеал – да открива и крепи свободата сред хората.
Удроу Уилсън
Хората казват, че сатирата е загинала. Не е загинала – тя е жива и живее в Белия дом.
Робин Уилямс
Много съм горд, че някои хора ме смятат за опасност за интелектуалното здраве на студентите. Когато хората започнат да мислят за здраве в интелектуалните активностти аз мисля, че има нещо нередно. В тяхното мнение аз съм опасен човек, след като съм крипто-марксист, ирационалист, нихилист.
Мишел Фуко
Културата се отнася до обектите и е феномен на света; забавлението се отнася до хората и е феномен на живота.
Хана Аренд
Да се отъждествява бог и нравственост, значи да се изпада в идолопоклонство, значи да се обожествояват творенията на хората.
Клод Адриан Хелвеций
Хората са алергични към промените. Те обичат да казват: "Ние винаги го правим по този начин." Аз се опитвам да се преборя с това. Ето защо на стената имам часовник, който се движи обратно на часовниковата стрелка.
Грейс Хопър
Когато хората са подозрителни спрямо теб, и ти започваш да ставаш подозрителен спрямо тях.
Олдъс Хъксли
За да елиминираме несъответствието между плановете на хората и получените резултати е необходим нов подход. Морфологичното мислене подсказва, че този нов подход не може да бъде реализиран чрез повишено изучаване на специализирано знание. Този морфологичен анализ навежда на мисълта, че основният факт, че всяко човешко същество е потенциален гений, е бил пренебрегнат. Образованието и разпространението на знание трябва да добият форма, която позволява на всеки ученик да развие интерес към каквото и да било, стига то да развива неговия гений, за да не бъде обезсърчен. Същата перспектива важи и за гения на народите като цяло.
Фриц Цвики
Неизбежно е, когато част от хората се опитват да решат един проблем, да влязат в противоборство с друга част хора, които желаят да го експлоатират.
Каролин Джанис Чери
Ако хората имаха повече чувство за хумор, бихме живели в съвсем друг свят.
Уди Алън
Рибите в морето постъпват като хората – големите изяждат малките.
Уилям Шекспир
Не очаквам хората да ме разберат. Това би било доста арогантно. Мисля, че на света има много хора, които никой никога не ги разбира.
Бьорк
Хората със здрав разум не стават интересни герои. Те стават само бивши съпрузи.
Исабел Алиенде
Планетата си е наред, хората са скапани!
Джордж Карлин
Хората плашат другите, за да не се изплашат сами.
Тит Ливий
Хората само тогава ни съобщават интересни сведения, когато им противоречим.
Джордж Бърнард Шоу
Ако хората се ценят по работата, тогава конят е по-добър от всеки човек.
Максим Горки
Когато хората не вярват в нищо, те са готови да повярват на всичко.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Понякога трябва да разсмееш хората, за да ги отвлечеш от намерението им да те обесят.
Джордж Бърнард Шоу
Единственият урок, който може да се извлече от историята, е, че хората не извличат от историята никакви уроци.
Джордж Бърнард Шоу
Природата не търпи празно пространство: там, където хората не знаят истината, те я запълват с догадки.
Джордж Бърнард Шоу
Разликата между хората и дивите животни е, че хората си играят с плячката си преди да я убият.
Фридрих Дюренмат
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
100
Следваща